Shure M92E + N97xE ?
- Jacek.TG
- Gramofon: Akai AP-306C
Re: Shure M92E + N97xE ?
Nie mam pewności czy igła N97xE lub zamiennik tejże z Jico będzie zgodny z M92, ale na stronie DaCapo dostępne są dedykowane igły do wkładki M92. Do tego generatora na pewno korzystniejszy cenowo niż Jico SAS będzie tańszy zamiennik eliptyczny też Jico, np to:
albo droższy nagi eliptyk:
https://www.dacapoaudio.com/2322-shure- ... -n92e.html
Masz tam też igły Jico SAS, ale do tej wkładki to moim zdaniem przerost formy nad treścią.
Edit:
Tak, Shure M92 ma mocowanie T4P.
Masz tam też igły Jico SAS, ale do tej wkładki to moim zdaniem przerost formy nad treścią.
Edit:
Tak, Shure M92 ma mocowanie T4P.
-
ramik
Pytalem czy Sure v15 jest T4p?
Moja to wiem, ze tak.
Myslalem tez, ze wkladka ma 2gie albo 3cio rzedne znaczenie i najwazniejsza igla???
Moja to wiem, ze tak.
Myslalem tez, ze wkladka ma 2gie albo 3cio rzedne znaczenie i najwazniejsza igla???
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
@Jacek.TG:
Strasznie namieszałeś koledze ramikowi.
Shure M92 ma w sobie ten sam generator co M97xE i V15xV, więc jak najbardziej pasują do niego igły dedykowane do tychże (także SAS).
Skoro polecasz igły SAS do serii V15 to siłą rzeczy polecasz ją również do M92.
Polecam wszystkim przeczytanie wątku od początku, bo czuję że ani jeden ani drugi kolega tego nie zrobili
Strasznie namieszałeś koledze ramikowi.
Shure M92 ma w sobie ten sam generator co M97xE i V15xV, więc jak najbardziej pasują do niego igły dedykowane do tychże (także SAS).
Skoro polecasz igły SAS do serii V15 to siłą rzeczy polecasz ją również do M92.
Polecam wszystkim przeczytanie wątku od początku, bo czuję że ani jeden ani drugi kolega tego nie zrobili
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
ramik
Dzieki wielkie, ja czytalem caly od dechy do dechy ale duzo tego i wlasne wydawalo mi sie, ze bedzie to pasowalo.
Co do namieszania mi to tak, w pewnym momencie juz nic nie wiedzialem
.
Mam niestety opinie, ze do mojego Technics SL-QD33 nie ma co ladowac igly SAS ;((, ze nie warto, nie uslysze za duzo wiecej, a jescze moze byc zle ustawiony azymut ktorego nie ustawie w tym modelu.
Jaka Wy sie na to zapatrujecie?
Alternatywa to Digitrac 300 z iglą od Digitrac 200 czyli NE (nude epiliptyk) ktora posiadam, ale z tego co sie naczytalem, rowniez w tym watku to SAS powinna byc juz kozak, a teraz takie info dostalem ;(
Co do namieszania mi to tak, w pewnym momencie juz nic nie wiedzialem
Mam niestety opinie, ze do mojego Technics SL-QD33 nie ma co ladowac igly SAS ;((, ze nie warto, nie uslysze za duzo wiecej, a jescze moze byc zle ustawiony azymut ktorego nie ustawie w tym modelu.
Jaka Wy sie na to zapatrujecie?
Alternatywa to Digitrac 300 z iglą od Digitrac 200 czyli NE (nude epiliptyk) ktora posiadam, ale z tego co sie naczytalem, rowniez w tym watku to SAS powinna byc juz kozak, a teraz takie info dostalem ;(
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak dla mnie to jak najbardziej jest sens i swojego gramofonu nie masz co się wstydzić.
Jeśli na poważnie myślisz o SAS to daj znać na priv, może będę coś miał.
Digitrac - jeśli chcielibyśmy przyrównywać z SAS to musielibyśmy zamontować igłę typu OM 40, a takiej do Digitraców nawet nie było.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Jacek.TG
- Gramofon: Akai AP-306C
Przyznaję że namieszałem, bo zasugerowałem się, że wkładki M91, M92 i M93 są z tej samej serii, a różniły się tylko igłami. Mea culpa. Przepraszam za zamieszanie.
-
ramik
Zaden problem, a jest jeszcze M97xE rozumiem, ze do tej ten SAS 192-N97xE tez bedzie ok?
-
ramik
jest jescze opcja pojscia w Technics P30 lub P202C i do tego SAS, czy Shure M92 lepsze ?
-
ramik
Wojtek napisalem priv, dostales?
Co polecacie lub co myslicie, ktora wkladka bedzie lepsza, wybor pomiedzy wkladka Technics EPC 202c vs. Sure M92E? W obu Jico SAS. Do technicsa igla rekomendowana do P30.
Druga sprawa napisalem do Jico i odpisali mi, ze do E92m powinienem wlozyc igle rekomendiwana do wlasnie tej wkladki, a nie inna, hmmmm ...