Technics SL-5 czy Pioneer KH-3500
- tanake
Witam jestem posiadaczem Technicsa SL-5 z tym że bez wzmacniacza a operuje zestawem z przedwzmacniaczem i TV. Tydzień temu dostałem Pioneera KH-3500 z wbudowanym wzmacniaczem i pojawił się dylemat którego wybrać. Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić co będzie lepszym wyborem. Czy zostawić pionka czy dokupić wzmacniacz do technicsa,który z gramofonów polecacie bardziej. Z góry dziękuje za wszelkie rady
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pionneer KH-3500 to tzw. kombajn, czyli cały zestaw stereo (amplituner, magnetofon i gramofon na dachu) zamknięty w jednej budzie.
Gramofon w tym zestawie to Pioneer PL-15D.
Odpowiedź na postawione pytanie nie należy do trywialnych, gdyż gramofony te są tak jakby "z różnych parafii".
Technics jest bardziej zaawansowany, nowszy, tangencjalny, ale jest na wkładki T4P i niezbyt solidny.
Pioneer jest starszy, prostszy, solidniejszy i ma bardziej uniwersalne ramię jeśli chodzi o dobór wkładek (mocowanie uniwersalne).
Nie wiem jakie wkładki wiszą w tej chwili na ramionach tych gramofonów, ale jak dla mnie powinieneś sam posłuchać swoich płyt na jednym i drugim sprzęcie i ocenić który Tobie bardziej pasuje.
Jak dla mnie to mógłbyś sobie zostawić obydwa sprzęty
+ Pioneer KH-3500 pewnie ma jakieś wejście liniowe, a może nawet i gramofonowe. Mógłbyś bezpośrednio do niego podpiąć Technicsa.
Jeśli Pioneer nie ma wejścia gramofonowego to nic, bo przecież masz już przedwzmacniacz do Technicsa.
Gramofon w tym zestawie to Pioneer PL-15D.
Odpowiedź na postawione pytanie nie należy do trywialnych, gdyż gramofony te są tak jakby "z różnych parafii".
Technics jest bardziej zaawansowany, nowszy, tangencjalny, ale jest na wkładki T4P i niezbyt solidny.
Pioneer jest starszy, prostszy, solidniejszy i ma bardziej uniwersalne ramię jeśli chodzi o dobór wkładek (mocowanie uniwersalne).
Nie wiem jakie wkładki wiszą w tej chwili na ramionach tych gramofonów, ale jak dla mnie powinieneś sam posłuchać swoich płyt na jednym i drugim sprzęcie i ocenić który Tobie bardziej pasuje.
Jak dla mnie to mógłbyś sobie zostawić obydwa sprzęty

+ Pioneer KH-3500 pewnie ma jakieś wejście liniowe, a może nawet i gramofonowe. Mógłbyś bezpośrednio do niego podpiąć Technicsa.
Jeśli Pioneer nie ma wejścia gramofonowego to nic, bo przecież masz już przedwzmacniacz do Technicsa.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum