Procesowanie i przesyłka w sposób powtarzalny, tj. od sfinalizowania transakcji do odbioru paczki jest 5 dni roboczych. Za pierwszym razem poniedziałek-piątek, teraz piątek-czwartek. DHL niemiecki, potem polski. Z kiepską aktualizacją śledzenia przesyłki. Ale ten typ tak już ma...
Tym razem jednak z jakością płyt mam potknięcie. Na 8 pozycji jedna odstaje od deklaracji. Miało być NM, a jest - jak dla mnie - VG, w porywach VG+. Widoczne liczne zadrapania jakby ktoś wycierał płytę ścierką do podłogi. Nie "gwóźdź", ale dużo drobnych rys. Przy słuchaniu sporo trzasków, nie urywa igły, ale denerwuje, bo miało być NM. Nie przeskakuje, ale płyta znoszona.
Ponieważ mieli tą płytę w kilku sztukach w różnym stanie, to podejrzewam, że zaszła pomyłka i zapakowali nie ten egzemplarz, który wskazałem.
Jako, że po każdej dostawie przychodzi ankieta, to zgłosiłem zastrzeżenie. Otrzymałem odpowiedź:
Zobaczymy, czy w ogóle cokolwiek odpowiedzą. W sumie wartość płyty poniżej 10 jurków, więc nie ma bólu, ale - nie ładnie.We are sorry that your order did not match your expectations. We will have a look into your feedback and reach out to you with a solution.
Dam znać, jeśli będzie ciąg dalszy.