Przedwzmacniacz Khozmo Acoustik SHUNT 10k

ODPOWIEDZ
Huhuha
Gramofon: Telefunken S600

Przedwzmacniacz Khozmo Acoustik SHUNT 10k

Post autor: Huhuha »

Cześć. Na sprzedaż przedwzmacniacz pasywny z selektorem wejść i wyjść.
Jest to zakupiony od Khozmo Acoustik gotowy układ tłumika typu SHUNT, z rezystorem AMRG10k. Regulacja odbywa się za pomocą pokrętła (impulsator) z pokrętłem w 64 krokach, oraz zdalnie, za pomocą pilota IR.
Drabinka rezystorowa została wykonana z rezystorów Takman REX ( węglowe, obecnie z tego co widzę już niedostępne w ofercie Khozmno ). Ten układ zastosowano w urządzeniach Lampizatora.
Układ zasilany jest z zasilacza liniowego również od Pana Arka.
Do tłumika dołożyłem selektor 3 wejść na przełączniku obrotowym Lorlin, jak w oryginale. Dodatkowo wykonałem przełącznik wyjść - w jednym z położeń pasywka jest w torze, działa regulacja głośności, w drugiej pozycji sygnał z wybranego wejścia jest kierowany bezpośrednio do wyjścia z pominięciem tłumika - ta pozycja działa oczywiście również bez zasilania... Umożliwia to przekierowanie sygnału z wybranego źródła na zewnętrzny przedwzmacniacz - w moim przypadku na wzmacniacz słuchawkowy z własnym układem regulacji głośności.
Trzecie z wyjść jest nie podłączone - można skonfigurować wg potrzeb.
Całość została zamknięta w autorskiej obudowie wykonanej z stali węglowej wycinanej laserowo, malowanej akrylem na czarny mat. Po grawerowaniu napisów wykonałem warstwę ochronną lakierem bezbarwnym matowym. Boczki z drewna dębowego.
Biżuteria - gniazda RCA CMC, przewody połączeniowe SOLID-CORE NEOTECH OCC. Na tylnej ściance wydzielone gniazda masy dla obu kanałów - stosowałem z pre NUDA oraz DAC'iem a na wyjściu Aleph J DIY. Sprawuje się to wybornie...

W zestawie przedwzmacniacz, pilot, standardowy kabel zasilający. Cena 1600 zł, wysyłka po mojej stronie. Zapraszam Mirek
Załączniki
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
Ostatnio zmieniony 09 paź 2025, 15:26 przez Huhuha, łącznie zmieniany 1 raz.
Huhuha
Gramofon: Telefunken S600

Re: Przedwzmacniacz Khozmo Acoustik SHUNT 10k

Post autor: Huhuha »

Zmiana ceny - zapraszam:)
ODPOWIEDZ