[S]Wzmacniacz Haiku Origami EL-34 SE

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

[S]Wzmacniacz Haiku Origami EL-34 SE

Post autor: darkman »

Sprzedam zintegrowany wzmacniacz lampowy Haiku Origami EL-34, topologia Single Ended (SE).
Opis, testy, wrażenia tu:
https://audiofezzowanie.pl/lampowy-orig ... rowa-pora/
https://wstereo.pl/test-haiku-audio-ori ... -srednica/

W skrócie ze strony producenta zdaje się:
Origami EL34 SE to wzmacniacz lampowy pracujący w klasie A w ramach topologii Single-Ended, w której cały sygnał każdego kanału przetwarzany jest przez pojedynczą lampę mocy. Wzmacniacze SE to prawdziwe Złote Runo dla wielbicieli wybitnego dźwięku. Droga sygnału składa się z minimalnej liczby komponentów, a każdy z nich jest bardzo starannie dobrany. Origami to propozycja wyjątkowa w swojej klasie, adresowana dla wyrafinowanego wielbiciela muzyki. Stopień wstępny zbudowano na lampach ECC82, znanych ze swoich znakomitych parametrów, a stopień mocy oparto o powszechnie cenione lampy EL34. Lampowy zasilacz zbudowano przy użyciu lampy 5C3S. Moc wyjściowa wynosi 10 W. Potencjometr głośności to granatowy Alps, wszystkie rezystory są metalizowane, ceramiczne podstawki ze złoconymi stykami, a gniazda to Neutrik i Schurter. Chassis jest stalowe, lakierowane na czarno. Front i gałka wykonane jest z pełnego aluminium. Dane techniczne: Moc wyjściowa: 10 W Klasa pracy: A SE Lampy: 2xECC82, 2xEL34, 1x5C3S Front: srebrny Pasmo (-1 dB): 14 Hz–34 kHz Pasmo (-3 dB): 7 Hz–50 kHz Ilość wejść: 2 pary RCA Ilość wyjść: 1 para Pobór mocy: 110 W Waga: 15 kg Wymiary: 43 x 30 x 19 cm
Bdb trafo firmowe Haiku, wielu konstruktorów DIY tam zamawia tzw Wiktory lub u Ogonowskiego.
Zadbany i w doskonałym stanie. Fotki dołączę wieczorem jakoś tak, choć wygląda ja na zdjęciach z tych linków, poza tym był wielokrotnie publikowany na forum przy różnych moich testach preampów itp. Jednak spoko, załączę.
Lampy dołączam dwa komplety mocy stopnia wstępnego.
Obecnie zainstalowane to EL-34 TGL 9649 i Raytheon Black Long Plate, drugi komplecik to Elektro Harmonix i Sylvania zdaje się Baldwin (do sprawdzenia). Zatem park lampowy dość fajny i wygrzany, ułożony, oddzywa się zgodnie z oczekiwaniami.
Wzmak kompletny, jak fabryka dała, pudło oryginalne. Jakieś papciochy pewnie w pudle są nadal. Samo pudło bdb zbezpieczone z wytłoczkami itd.
Wysyłka możliwa, odb. osobisty również.

Cena .

Wydaje się być dość przyzwoita (fabryczna gdy był oferowany to 4650, po pokazowy czyli wyłechatany brudnymi sticky fingers i kręcony na max.. bo nie mój, 3200-3000), bowiem nie mam zwyczaju jakoś się dorabiać na swoich sprzętach. Ot w okowach realiów rynkowych. Dorobiony już jestem.
Zaraz odbieram nowy sprzęt, więc jakoś się nie upieram stanowczo, bowiem wzmiankowana kwota nie stanowi dla mnie zapory przed jego nabyciem.

Stąd można i negocjować na łamach forum i się dogadać, bo po paru dniach już poleci na OLX'a.

Sprzedaję, choć bardzo go lubię, ma wyśmienita prezentację w swojej klasie, a to klasa A, jednak przebudowuję 2gi tor na słuchawkowo streamerowo. U mnie spore zmiany, a i tak mam dwa tory gramofonowe i trzeci jako dubler. Garażowych Technicsów nie liczę, no bo pewnie nie wypada na tym poziomie. :mrgreen:

Poradziłem się Żony ta zaś zeznała, że jej nie pasuje do koloru zasłonek.
No to się zapytałem jaki kolor jej by pasował?
Odpowiedziała: Obrzydliwie drogi będzie dobry. Koleżanki z pracy mąż kupił i konweniuje.
No i masz Babo placek!

Lampa grała z preampem Nuda Dual Mono i gramofonem Pioneer PL70II, kolumny.. mam 4 komplety więc co tam stryjenka winszuje, najczęściej jednak Sonido Eclipse 6x9, wysokowydajne szerokopasmówki ale też często na podstawkowych Focal Chorus (które u mnie robią za zestaw obiadowy w jadalni), CD też kilka w stajni chodziło z bdb powodzeniem.
Wszelkie górnolotne zachwyty i sformułowania znajdziecie w linkowanych opisach, jeśli ktoś ich łaknie.
Propozycje, negocjacje, pytania i oferty proszę śmiało najlepiej na PW.

Oczywiście zdjęcia w ilościach bez ograniczeń dla zainteresowanych na sms bez kłopotu.
Zapraszam,
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: [S]Wzmacniacz Haiku Origami EL-34 SE

Post autor: darkman »

Dziękuję, sprzedany. Poszło szybko jak to się mówi 'człogiem', co przy tym sprzęcie jakoś mnie nie dziwi.
Proszę o zamknięcie.
ODPOWIEDZ