Opis, testy, wrażenia tu:
https://audiofezzowanie.pl/lampowy-orig ... rowa-pora/
https://wstereo.pl/test-haiku-audio-ori ... -srednica/
W skrócie ze strony producenta zdaje się:
Origami EL34 SE to wzmacniacz lampowy pracujący w klasie A w ramach topologii Single-Ended, w której cały sygnał każdego kanału przetwarzany jest przez pojedynczą lampę mocy. Wzmacniacze SE to prawdziwe Złote Runo dla wielbicieli wybitnego dźwięku. Droga sygnału składa się z minimalnej liczby komponentów, a każdy z nich jest bardzo starannie dobrany. Origami to propozycja wyjątkowa w swojej klasie, adresowana dla wyrafinowanego wielbiciela muzyki. Stopień wstępny zbudowano na lampach ECC82, znanych ze swoich znakomitych parametrów, a stopień mocy oparto o powszechnie cenione lampy EL34. Lampowy zasilacz zbudowano przy użyciu lampy 5C3S. Moc wyjściowa wynosi 10 W. Potencjometr głośności to granatowy Alps, wszystkie rezystory są metalizowane, ceramiczne podstawki ze złoconymi stykami, a gniazda to Neutrik i Schurter. Chassis jest stalowe, lakierowane na czarno. Front i gałka wykonane jest z pełnego aluminium. Dane techniczne: Moc wyjściowa: 10 W Klasa pracy: A SE Lampy: 2xECC82, 2xEL34, 1x5C3S Front: srebrny Pasmo (-1 dB): 14 Hz–34 kHz Pasmo (-3 dB): 7 Hz–50 kHz Ilość wejść: 2 pary RCA Ilość wyjść: 1 para Pobór mocy: 110 W Waga: 15 kg Wymiary: 43 x 30 x 19 cm
Bdb trafo firmowe Haiku, wielu konstruktorów DIY tam zamawia tzw Wiktory lub u Ogonowskiego.
Zadbany i w doskonałym stanie. Fotki dołączę wieczorem jakoś tak, choć wygląda ja na zdjęciach z tych linków, poza tym był wielokrotnie publikowany na forum przy różnych moich testach preampów itp. Jednak spoko, załączę.
Lampy dołączam dwa komplety mocy stopnia wstępnego.
Obecnie zainstalowane to EL-34 TGL 9649 i Raytheon Black Long Plate, drugi komplecik to Elektro Harmonix i Sylvania zdaje się Baldwin (do sprawdzenia). Zatem park lampowy dość fajny i wygrzany, ułożony, oddzywa się zgodnie z oczekiwaniami.
Wzmak kompletny, jak fabryka dała, pudło oryginalne. Jakieś papciochy pewnie w pudle są nadal. Samo pudło bdb zbezpieczone z wytłoczkami itd.
Wysyłka możliwa, odb. osobisty również.
Cena .
Wydaje się być dość przyzwoita (fabryczna gdy był oferowany to 4650, po pokazowy czyli wyłechatany brudnymi sticky fingers i kręcony na max.. bo nie mój, 3200-3000), bowiem nie mam zwyczaju jakoś się dorabiać na swoich sprzętach. Ot w okowach realiów rynkowych. Dorobiony już jestem.
Zaraz odbieram nowy sprzęt, więc jakoś się nie upieram stanowczo, bowiem wzmiankowana kwota nie stanowi dla mnie zapory przed jego nabyciem.
Stąd można i negocjować na łamach forum i się dogadać, bo po paru dniach już poleci na OLX'a.
Sprzedaję, choć bardzo go lubię, ma wyśmienita prezentację w swojej klasie, a to klasa A, jednak przebudowuję 2gi tor na słuchawkowo streamerowo. U mnie spore zmiany, a i tak mam dwa tory gramofonowe i trzeci jako dubler. Garażowych Technicsów nie liczę, no bo pewnie nie wypada na tym poziomie.

Poradziłem się Żony ta zaś zeznała, że jej nie pasuje do koloru zasłonek.
No to się zapytałem jaki kolor jej by pasował?
Odpowiedziała: Obrzydliwie drogi będzie dobry. Koleżanki z pracy mąż kupił i konweniuje.
No i masz Babo placek!
Lampa grała z preampem Nuda Dual Mono i gramofonem Pioneer PL70II, kolumny.. mam 4 komplety więc co tam stryjenka winszuje, najczęściej jednak Sonido Eclipse 6x9, wysokowydajne szerokopasmówki ale też często na podstawkowych Focal Chorus (które u mnie robią za zestaw obiadowy w jadalni), CD też kilka w stajni chodziło z bdb powodzeniem.
Wszelkie górnolotne zachwyty i sformułowania znajdziecie w linkowanych opisach, jeśli ktoś ich łaknie.
Propozycje, negocjacje, pytania i oferty proszę śmiało najlepiej na PW.
Oczywiście zdjęcia w ilościach bez ograniczeń dla zainteresowanych na sms bez kłopotu.
Zapraszam,