Siatkówka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Siatkówka

Post autor: darkman »

A czemu znowu odrzucił Bednorza z kadry? Nierówny jest, wiem ale też ma mało szans by zagrać w topie.
trafalgar
Gramofon: Kenwood KP 990

Post autor: trafalgar »

darkman pisze:
02 wrz 2025, 10:14
A czemu znowu odrzucił Bednorza z kadry? Nierówny jest, wiem ale też ma mało szans by zagrać w topie.
Bartosz gra na pozycji przyjmującego,jak wiadomo. Na tej pozycji na MŚ jadą: Wilfredo Leon, Artur Szalpuk, Kamil Semeniuk, Tomasz Fornal. My nie wiemy wszystkiego,co tam się wydarzyło że Bartosz nie jedzie. Trener ma większą wiedzę ,niż my zwykli kibice. On decyduje wraz ze sztabem szkoleniowym. Jak dotąd nie pomylił się i ma przynajmniej moje zaufanie. Co do pań,to życzę Im dużo szczęścia,bo będzie Im potrzebne.Forza Polonia!
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Eh boje się tej ich nonszalancji jeśli idzie o grę.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
32lysy
Gramofon: Technics D202, Q202

Post autor: 32lysy »

amrowek pisze:
03 sie 2025, 21:28
Jak widać jak się ma mocną ligę w siatkówce to ma się i wyniki. A nasi komentatorzy sportowi podniecają się szmacianką kopaną w naszej pożal się Boże ekstraklasie czy jak to tam się teraz nazywa.
I wiesz co !!! Ogromna część zwykłych ludzi myśli podobnie. Niestety zabetonowany PZPN ma na to wywalone. Kasa się zgadza, a to że czasem albo częściej niż czasem, albo prawie zawsze musimy się wku....ć po meczu, albo wstydzić wręcz, to ich najmniej interesuje. ,,Polacy nic się nie stało,, to powinien być oficjalny hymn tej federacji
Awatar użytkownika
sponaa

Post autor: sponaa »

:(
P.S. Paulina Damaske
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

sponaa pisze:
wczoraj, 18:33
:(
P.S. Paulina Damaske
Całkiem nie kulawa. Podobna do młodej Anity Lipnickiej :)
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
amrowek

No to zakończyliśmy Mundial... i chyba to był najlepszy mecz w wykoaniu naszych pań. Jednak Italianki po za zasięgiem, wg mnie to one zdobędą złoto. Tak sie zastanawiam o ile w meskiej siatkówce rośnie nam nowe pokolenie i to wcale nie małe o tyle w damskiej jakoś mało nowych twarzy.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Nie oglądałem, ale wszędzie piszą o deklasacji. Prawda li to?
32lysy

darkman pisze:
wczoraj, 21:26
Nie oglądałem, ale wszędzie piszą o deklasacji. Prawda li to?
Zagrały na tyle na ile było je stać. Mecz niewiele różnił się jak chodzi o poziom naszych od poprzednich. Włoszki to teraz nr 1 na świecie więc nasze musiały by zagrać mecz życia żeby wygrać. Odnosiło się wrażenie pełnej kontroli Włoszek nad meczem , a jak tylko nasze łapały kontakt albo wychodziły na prowadzenie (dwa razy w meczu jeśli dobrze zapamiętałem), to momentalnie przeciwnik podkręcał śrubkę i wszytko wracało do normy :) Skrzydłowe włoskie atakowały jak faceci (takie wrażenie można było odnieść) U nas jak zwykle brak skutecznej kontry po obronie czy wybloku. Bardzo dużo zepsutych zagrywek (Italia chyba 3 w całym meczu, Polska chyba 7 w trzecim secie) Blok miał być naszym atutem a ostatecznie Włoszki zdobyły więcej punktów z bloku niż my. Ogólnie bez wstydu (w końcu to ćwiartka MŚ) :) Brakowało jakości i to na tle Włoszek było widać. Słusznie jesteśmy plasowani w okolicach 4 miejsca na świecie. Pechowo znów trafiamy na top 1 już na tym etapie turnieju. Ogólnie nie ma żalu. robiły tyle ile mogły. Teraz pora na chłopaków :)
Awatar użytkownika
amrowek

32lysy pisze:
wczoraj, 21:48
Teraz pora na chłopaków
Chodzi o tych od kopanej :D
32lysy

amrowek pisze:
dzisiaj, 08:19
32lysy pisze:
wczoraj, 21:48
Teraz pora na chłopaków
Chodzi o tych od kopanej :D
Widać humor dopisuje :) Ale to dobrze bo śmiech to zdrowie. Od 1982 r czekam na sukces. W tym czasie poza wicemistrzostwem olimpijskim nic specjalnego spektakularnego się, nie wydarzyło, więc nawet największego optymistę to możne złamać :) Stały schemat: nie poszło na dużej imprezie, zmiana trenera, przebłysk i kolejne kwalifikacje, pompowanie balonika, Polacy nic się nie stało, zmiana trenera......etc. Ile k.....a można żyć nadzieją. Górski kiedyś powiedział ze chciałby jeszcze zobaczyć sukces na dużej imprezie Na razie to wygląda tak że nawet jego prawnuki tego nie doczekają :) Oczywiście mecz będę oglądał, bo zawsze oglądam repre i kluby w pucharach :) Jeszcze mnie całkowicie z nadziei nie rozebrali
Awatar użytkownika
amrowek

32lysy pisze:
dzisiaj, 09:04
Jeszcze mnie całkowicie z nadziei nie rozebrali
No ...nadzieja umiera ostatnia :lol: . Przecież oni tak naprawdę to mecz przegrywają z chwilą jego rozpoczęcia , mentalnie to nie są przygotowani.
32lysy

amrowek pisze:
dzisiaj, 17:42
32lysy pisze:
No ...nadzieja umiera ostatnia :lol: . Przecież oni tak naprawdę to mecz przegrywają z chwilą jego rozpoczęcia , mentalnie to nie są przygotowani.
Nikt nie wie gdzie jest problem ale nie to jest najgorsze. Najgorsze ze nikt nie szuka rozwiązań poza tym schematem który opisałem wyżej, a to tak jakby liczenie na cud :)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

32lysy pisze:
Iiiii.. mnie odarli już dawno. Nie oglądam ich. Tylko Lewandowskiego, ale to na meczu w kosza z Francyjom z Podolskim pili spod marynary w tytce.
ODPOWIEDZ