Tak się zastanawiam czy zostawić 80 letnie przewody elektryczne do sprzętu vintage. Przede wszystkim wygrzane. Bo jak nie wygrzane to nie audiofilskie. 80 lat chyba wystarczy
Załączniki
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee -sold
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka -sold) Beogram CD 7000 -sold
DAC Topping D50S ; l1541gold dac (mod by Martynka -sold)
Kolumny DIY
Dam w prezencie elektrykowi bo już trzeci raz w tym miesiącu był wzywany, bo wywaliło bezpiecznik na klatce schodowej. Szlifierka, młotowiertarka i młot 10kg w akcji Sąsiedzi mają przesrane. Ale i tak mają dobrze bo muzyki głośno nie słucham bo sprzęt na czas remontu wywieziony.
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee -sold
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka -sold) Beogram CD 7000 -sold
DAC Topping D50S ; l1541gold dac (mod by Martynka -sold)
Kolumny DIY
Bardzo brzydkie podobno tak się chwali kwiatki
U mnie w ogródku żona zajmuje się "darmozjadami" czyli roślinami ozdobnymi, ja tylko mam pod opieką rośliny zjadliwe.
Slimaków u mnie mało w tym roku, golasów wcale nie mam, za to mrówek w ch... i mszyc.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego .
Sprawdź sobie Bros Mrówex ZP. Niedrogie, a spisuje się znakomicie.
jako działkowiec hektarowy zdradzę, że na krety nornice ślimaki mrówki i takie tam gówna w tym ćmy zjadające bukszpany są pewne tylko pestycydy, które stosuje się procesjonalnie i tak:
jeśli chodzi o mrówki to proszek na 4- 5 litrów saszetka za dziesięć pieniędzy do oprysku (taka jak parki w miastach pryskają od komarów mrówek kleszczy) czyli :
AFANISEP 25WP to preparat owadobójczy w postaci proszku do rozcieńczenia w wodzie. Skutecznie zwalcza muchy, komary, kleszcze, mrówki, pchły, karaluchy, prusaki, rybiki cukrowe i inne owady. mogę temat rozwinąć - ale kogo to obchodzi prócz wydarzeń muzycznych i kolorowych winyli
afanisep jak najbardziej (saszetka na 4 -5 l wody w baniak, potem w atomizer i gotowe) to po prostu permetryna przyjazna dla ludzi a działająca natychmiast na układ nerwowy owada stosujemy tu gdzie żyjemy o ile nie hodujemy kotów i złotych rybek bo na nich też działa śmiertelnie - ale jak kto woli proszek - bo lubi sypać - to polecam boraks (minerał występujący w Turcji a używany w środkach czystości) za jakie 7 zeta za kg i do tego ze 2kg cukru z promocji zmielonego na puder - i można sypać ile kto chce i gdzie chce za darmoszkę - niestety nie jest to sposób humanitarny ponieważ proszek tak zmieszany mrówki wynoszą, żrą i giną agonalnie w męczarniach - więc jak kto woli a dodam, że wszystko co w handlu w detalu w ilościach mini - dla ludzi lubiących palić pieniądze w podlasiankach to kolorowo smakowe odmiany powyższych zestawien