Dario, dzień dobry

przypomina, że też się nie przedstawiłeś,
" autor: Dario Antonio » 10 kwie 2024, 23:52
Dzień dobry .
Podpinam się pod wątek , bo to jakby kontynuacja o wkładkach do Akai ap-100c .
Stałem się posiadaczem w/w ramofonu (ojciec szwagra trzymał to cudo 25 lat w piwnicy , w Niemczech), który nie ma żadnej wkładki . "
wyjątki z Twojego pierwszego postu

.. nie bądźmy świętsi od Papieża.
BTW, ja się też jeszcze do tej pory nie przedstawiałem, ale kto powiedział, że trzeba do razu. Mamy czas!
Do kolegi, to ja bym nic nie zmieniał. Jednak w odpowiedzi na pytanie czy lepszy szlif przy MC da pozytywną zmianę w mojej opinii popartej posiadalstwem, brzmi: tak.
Problem jednak owych oczekiwanych propozycji to kwestia natury laryngologicznej.
Masz fajny sprzęt i już całkiem spoko doswiadczenia z posiadanego. Wide - nikt za Ciebie tego nie posłucha, bo nawet jeśli to co z tego wyniknie?
Posłuchaj wzmiankowanych wkładek, to pomoże w punktach odniesienia i dokonaniu wyboru. A tak to co? Wkładka X bo jakiś kolo ją poleca? No i co z tego jeśli się Tobie nie spodoba?
Sam obecnie pewnie bym poszedł w stronę Ortofona, akurat nie za bardzo wymieniłeś. Mam swoje ulubione i bodaj wszystkie odsłuchane fizycznie w swoim torze. Mnie akurat podobają się nie te najdroższe, więc mieścisz się w sumie budżetowo.
Czy to jednak cokolwiek Tobie da, że się mnie podobają.
W tym kontekście bardzo też lubię swoją AT33PTG2 i chyba nie znam nikogo komu by nie pasowała, jeśli tak to raczej kokieteria lub brak doświadczeń i odsłuch internetowy YT only
W budżecie kupisz np Rondo Red - bardzo ją lubię ale szlif to nic ponad eliptyczny w oryginale.
Cadenza Red - najniższy model, super fajna, ale już ponad budżet o tysiaka itd.. Blue, Orange, Black to szlify wyższe ,ale też cena idzie grubo w górę.
W Twoim wypadku na pewno bym nie kupił kolejnej Hana, choć to fajne wkładki ale ja lubię różnorodność jednak.