Znalezione w sieci
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Znalezione w sieci
Skoro dotyczy wkładki to bardziej pasuje do działu katalogowego wkładek.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Hihi, no coś w tym jest

Tylko dodam, że Sonido to nie jajco jednak ale taki jakby walec z zaokrąglonym czubem w płaszczyxnie średnicy walca, drewniany, a membrany papierowe. się mondrzę, jako posiadacz Sonido96", to chyba będzie mi wybaczone ?

- kraf101
Za PRL-u była taka książka, tytułu za cholerę nie pamięta, co było tam jak zrobić głośnik wysokotonowy. I właśnie było, żeby do głośniczka średnio, czy jakiegoś tonowego przykleić skorupkę. Niestety mój egzemplarz nie dotrwał.
Wydaje mi się, że okładka miała czarne poziome paski z zielonymi napisami, ale ręki se nie dam uciąć.
UPDEJT:Chyba jakieś "hifi" w tytule.
UPDEJT1: Człowiek może jeszcze coś pamięta. Czarne "pasy" pasy są

- zaworhc
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak, ciekawy transfer.
Już niedługo smartfony i tablety będą miały głośniczki z logo B&W
Już niedługo smartfony i tablety będą miały głośniczki z logo B&W

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Obejrzałem. Ciekawe dla ludzi którzy lubią zajadać popcorn przed telewizorem.
Streszczenie:
Mamy tu gloryfikację wtyczek DIN5 i gnojenie standardu RCA, a zarazem "odkrycie" że istnieje coś takiego jak XLR, który "rozwiązuje wszystkie problemy" i w ogóle Pro-Ject niesie kaganek oświecenia bo ma w ofercie gramofon co na wyjściu może mieć XLR i oferują jakiś preamp co ma wejście XLR.
Ogólnie każdy kabel, obojętnie jak wykonany, ale z końcówkami RCA - szumi, brumi i zakłóca.
Stare kable DIN5, nawet takie szykowane przez Fonicę onegdaj - cud miód i orzeszki, tylko płakać że branża się z tego wycofała, klasa wykonania obojętna, zawsze będzie gites majonez.
XLR to złapanie Boga za nogi i też klasa czy materiały nieważne, ważne że XLR i to już nam zapewnia hi-end połączenie.
Padły jakieś zdania że jak gramofon ma fabrycznie DIN5 to lepiej tego nie przerabiać bo nie da się tego dobrze zrobić, że zawsze będzie kicha i wtedy jesteśmy siłą rzeczy skazani tylko na wzmacniacze i preampy co mają wejście DIN5.
Padło też zdanie że na rynku domowego audio obecnie "nie ma" urządzeń które współpracują z XLR, ale że to jest przyszłość i niech wszyscy producenci gramofonów i wzmacniaczy się ogarną i przejdą na XLR

Człowiek sam przyznaje że jest humanistą, a nie umysłem ścisłym, więc całość wygląda tak że gdzieś coś dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele.
W komentarzach ludzie go korygują. Pro materiał, po prostu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
W świecie audio wielu wydaje się że ich prawa fizyki nie dotyczą. Brak elementarnej i całościowej wiedzy uniemożliwia właściwe zrozumienie wielu zjawisk. Natomiast samoocena oparta na poczuciu własnej zajebistości audiofilskiej, okraszonej szczyptą domniemanego geniuszu intelektualnego, uzasadniają potrzebę publicznej wypowiedzi.
Cytując "znalezione w sieci" :
"Dawniej, że jesteś idiotą, wiedziała tylko rodzina..."
Cytując "znalezione w sieci" :
"Dawniej, że jesteś idiotą, wiedziała tylko rodzina..."
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Reduktorem Szumu oczywiście ten youtuber nie jest - co do tego nie ma wątpliwości. Ale ten film akurat mnie zaintrygował. Przy czym po tytule spodziewałem się zupełnie innego contentu.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Nawet jakby nie było księgowych to jednak limity w zakresie fal audio kładzie fizyka i tego raczej się nie przeskoczy przy miniaturyzacji. A że ktoś lubi jakieś logo. Nic to w sumie zdrożnego.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.