Nie, nie o to chodzi - tam terminal składa się ze śrubki , nakrętki i podkładki wewnątrz oraz śrubki z zewnątrz. No i okaząło się , ze nakrętka wewnętrzna była luźna. Już jest wszystko ok. No, ale żeby się dostać to trzeba odkręcać głośnik niskotonowy. 12 calowy niskotonowiec z 18 cm magnesem trochę waży i kabel za krótki aby zupełnie wyjąć. Trzeba było odlutować , a później przylutować. Potem jeszcze sprawdzałem zwrotnicę (wygląda jakby wczoraj było robiona). No i w końcu posłuchałem. Dźwięk bardzo plastyczny, z ładną sceną i bardzo detaliczny. Nie ma ,co prawda, basu schodzącego do piekła , ajk w KEF 107, ale w końcu to monitory studyjne. Jest możliwość odłaczenia jednego z wysokotonowców. ALe ja słucham na dwóch, z racji mojego wieku(niestety nietoperzy już nie słyszę). Nie miałem zbyt wiele czasu bo wnuk czekał na zamontowanie huśtawki. I to było priorytetem. Dziś tylko z jednym wzmacniaczem. Jesli kogoś będzie interesowało to następne informacje n/t tych kolumn z róznych źródeł i i innymi wzmacniaczami lampowymi i tranzystorowymi mogą być w ciągu ok 2 tygodni.
Dla uśmiechu i zadowolenia wnuka można poświęcić wiele. A już na pewno słuchanie. Pewnie niedługo zacznę go wprowadzać w świat muzyki i audio. Oby tylko chciał.