Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Jogurcik też fajny.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
- Gramofon: Garrard 401
Zgadza się. Denona mam od 8 lat. Przez ten czas przewinęło się u mnie kilka innych gramofonów. Jedne były dłużej inne krócej a ten trwa i trwa 

Garrard 401, Dp-59L, TD125, Pre MPW, Saec WE-308L, 3009, AT33PTGII, Shure V15 III
-
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
Nowe eksponaty w graciarni. Tym razem Tandberg Studio Monitor.
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 

-
Tak, biorąc pod uwagę ich wiek. Ale w razie potrzeby wymienię fornir.
- kulek123
- Gramofon: SABA PSP 248
Gratulacje, fajnie wyglądają. Pochwal się jak grają.
SABA PSP 248 / PHILIPS 22RH720 / AKAI CD-37 / ADK 3540
-
W mojej graciarni jest wiele takich okazów. Wodotrysków nie oczekuję. Od tego mam inne kolumny. Myslę, ze nie będą stanowiły konkurencji dla choćby KEF 107 reference lub Altec Lansing 816 z hornami 511B. Od dawna byłem ciekaw jak zagra najwyższy model Tandberga. Mozliwe , ze zgra się z Tandbergiem TR2055, który już czeka. Co do brzmienia to na razie musze poczekac, bo pomimo, ze już są moje to czekają na przyjazd z Danii. Będą po połowie lipca. Zdjęcia wyprosiłem u córki
, u której obecnie te kolumny się znajdują.

- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
No raczej nie

Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 

-
Są też mniejsze w mojej piwnicy - JBL L86. A bywały zupełnie małe. Np Dali Menuet. Tu jedne na drugich
.

- tollo
Hitachi HT-840
Wiele razy na łamach forum czy też w innych miejscach składałem deklarację, że dany gramofon zostanie ze mną już do końca. Jak na razie żadnemu z nich nie udało się u mnie zagościć na dłużej niż kilka lat. Czy w przypadku tego egzemplarza będzie tak samo? Tego nie wiem, mogę jednak powiedzieć, że jest na dobrej drodze by przełamać dotychczasową granicę kilku lat. Estetyka tego urządzenia jest mi wyjątkowo bliska. Lubię gramofony w których napęd jest zwartą całością, a ramię stanowi osobny byt. Gdy to wszystko zostaje jeszcze połączone w gustowny sposób - tak jak tutaj - to można powiedzieć, że jestem kupiony jak paczka żelek. Gramofon jest ze mną od kilku tygodni i zdążył sobie już zasłużyć na miano pierwszego odtwarzacza w systemie. Nie myślałem, że się tak stanie. Tym bardziej, że miejsce to było już zarezerwowane dla Sonego, który niestety jeszcze czeka w kartonie na swoją obudowę. Jednego jestem pewien, więcej gramofonów już nie potrzebuje… Hitachi wraz z Technicsem doskonale zapełniają całą przestrzeń, zarówno tę fizyczną jak i będącą definicja moich potrzeb. Pytanie co z Sonym.
Czas się skupić na reszcie systemu i poświęcić czas na poszukiwanie nowego wzmacniacza i kolumn.
Wiele razy na łamach forum czy też w innych miejscach składałem deklarację, że dany gramofon zostanie ze mną już do końca. Jak na razie żadnemu z nich nie udało się u mnie zagościć na dłużej niż kilka lat. Czy w przypadku tego egzemplarza będzie tak samo? Tego nie wiem, mogę jednak powiedzieć, że jest na dobrej drodze by przełamać dotychczasową granicę kilku lat. Estetyka tego urządzenia jest mi wyjątkowo bliska. Lubię gramofony w których napęd jest zwartą całością, a ramię stanowi osobny byt. Gdy to wszystko zostaje jeszcze połączone w gustowny sposób - tak jak tutaj - to można powiedzieć, że jestem kupiony jak paczka żelek. Gramofon jest ze mną od kilku tygodni i zdążył sobie już zasłużyć na miano pierwszego odtwarzacza w systemie. Nie myślałem, że się tak stanie. Tym bardziej, że miejsce to było już zarezerwowane dla Sonego, który niestety jeszcze czeka w kartonie na swoją obudowę. Jednego jestem pewien, więcej gramofonów już nie potrzebuje… Hitachi wraz z Technicsem doskonale zapełniają całą przestrzeń, zarówno tę fizyczną jak i będącą definicja moich potrzeb. Pytanie co z Sonym.
Czas się skupić na reszcie systemu i poświęcić czas na poszukiwanie nowego wzmacniacza i kolumn.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Też mi sie podoba ten model. Wygląda gustownie i zarazem nowocześnie. Niech służy! 

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
- Wojtek
- Administrator