Piłka nożna
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Re: Piłka nożna
A co dopiero się dzieje w Hiszpanii, we Włoszech czy chyba bez wyjątku w całej Ameryce Południowej?...
U nas ledwie cień tamtego szaleństwa...
U nas ledwie cień tamtego szaleństwa...
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Dlatego ani ja, ani nikt u mnie w domu nie ogląda tego. Nie ma czego, ani kogo. Nie interesuje mnie jak żyje "Lewy" czy "Ania", mam w nosie innych pseudocelebrytów.
A tutaj są za duże pieniądze żeby tak to się skończyło. I pewnie nie dowiemy się, dlaczego tak naprawdę to się zaczęło...
A tutaj są za duże pieniądze żeby tak to się skończyło. I pewnie nie dowiemy się, dlaczego tak naprawdę to się zaczęło...
- StarRock
Nie będę odkrywczy... ano dlatego, że nie wymyślono jeszcze takiej gry zespołowej, która "zawładnęłaby" sercami milionów kibiców na świecie i to dosłownie. Bez podziału na kontynent, płeć, wiek, status społeczny etc...
I tylko tyle.
Namiastkę podejścia do kopanej widzieliśmy po meczu Hiszpania - Portugalia w finale Ligi Narodów.
Ogromną radość, ale i ogromną rozpacz, łzy pokonanych, ale i zwycięzców.
Bo taka jest MAGIA FUTBOLU.

Na żużlu się wychowałem i kocham ten prawdziwy (lata 70,80) siatkówka, lekkoatletyka, koszykówka zawsze, no i hokej chyba najszybsza z gier zespołowych.

I się teraz narażę, nigdy nie poważałem tenisa i nie rozumiem ludzi go oglądających,

Za mej młodości mówiło się, sport dla snobów i chyba stąd to wyniosłem.
A jeszcze te pieniądze...
No i się doigrałem.

- StarRock
Dodam jeszcze i tak uważam... nasza narodowa piłka kopana zakończyła się po erze Górskiego, Gmocha i Piechniczka. Potem to tylko zjazd w dół z chwilami lepszymi.
-
- Gramofon: Dual 510
Nie jesteś osamotniony, tenis mnie nudzi podobnie jak nasz pseudofutbol. Zdecydowanie wolę pooglądać jazdę figurową na łyżwach.

Brawo za odwagę StarRock.

Dual 510, Shure M95G-LM, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Oj tam, spoko każdy ma swój kącik zainteresowań, każda liszka swój ogon chwali.
Ja już od wielu lat kopanej w polskim wydaniu nie oglądam, bo to samo dno i wodorosty, ale dobra piłka jak najbardziej.
Natomiast tenis? Ha, jak ktoś nie oglądał finałowego meczu RG pomiędzy Alcarazem i Sinerem ma czego żałować.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
A już za chwilę (o 21:00) pierwszy mecz Polaków na Mistrzostwach Europy U21. Może będzie ciekawiej niż wczoraj. Gruzja przeciwnikiem.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- amrowek
Dopóki nie poprawi się nasza "ekstraklasa" to nie ma co mówić o piłce nożnej. Ja nie wiem czym się jarają dziennikarze jak opowiadają o naszych rozgrywkach , przecież nasza liga to dno. W zestawieniu Europą to my chyba możemy pograć z hm no właśnie z kim? Jeśli się nie mylę to większość naszych zawodników RN gra w ligach zagranicznych ( o ile nie grzeją ławy). A jak mają zagrać razem to biegają jak błędne owce bez kondycji, nie wspomnę o technice . 3/4 podań jest do tyłu. Jedna z gorszych drużyn w Europie , Finowie skopali nam tyłki, czyli jesteśmy gorsi od nich.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- dale
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Aha. Fajnie. Tylko piłki nożnej? Czas zamknąć Orliki?

Nie można ubijać dyscyplin sportowych w ten sposób. Mocno krótkowzroczne.
"Komuno wróć!"

Pewnie tak

Czy tego chcemy czy nie, PN to jeden z najpopularniejszych sportów w Europie, Ameryce Południowej i Japonii.
Dzieciaki uprawiają sport bo mają swoich idoli. Tak wyrasta kolejne pokolenie przyszłych sportowców.
Z innej beczki - też kiedyś się zastanawiałem dlaczego taka F1 jest popularniejsza od wyścigów Rally?
Mi to drugie bardziej imponuje niż kręcenie się w kółko po asfalcie.
Ale to tylko ja

Tak czy siak - nie oglądam meczy. Nie jestem kibicem PN.
Lewy to prosty człowiek z armią doradców wizerunkowo-biznesowych (normalna sprawa jak masz perspektywy), ale to jest z boku, bo na pierwszym planie jest to niezaprzeczalnie polski piłkarz wszech czasów i żadna legenda z przeszłości się do niego wynikami nie zbliża.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
No pooglądasz takie cudo i jak tu spać w nocy?
Tragedia

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
A co mają Orliki do tego? Nie zrozumialeś Wojtek, pisałem piłka nozna w kontekscie sponssoringu klubów piłkarskich a nie zakaz budowania boisk dla dzieci.
Bez sensu, nie wiem do czego odnosi sie Twoj komentarz

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- dale
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
a jednak zrezygnował, szok
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)