Kupię wzmacniacz do 300 zł
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
- amrowek
Re: Kupię wzmacniacz do 300 zł
Wg mnie tak. Tylko trzeba odpowiednio to spasować. Miałem głośniki aktywne pod PC teraz mam wzmaka i kolumny. Różnica jest.
Tu masz dobry set
https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz- ... derIndex=0
kolumny od 8 ohm
https://www.olx.pl/d/oferta/radiotechni ... 5xQOH.html
wzmak gra chłodno a kolumny ciepło więc powinno być ok.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Jak pokazywałem srebrny, to chciałeś ciemny, pokazałem czarny, to wyjeżdżasz ze złotym.

Teroz to wim, żeś z Bytunia chopie

Mam jakieś szpargały w domu, jak chcesz, kolumny, wzmacniacze.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 

-
- Gramofon: JVC QL-A7
Doradzał bym dozbierać funduszy i za 2-3 klocki masz piękne granie ale też kiedyś startowałem z tego pułapu i poznanie progresu nic nie zastąpi, to piękna przygoda , na niższym poziomie czasami jest to przepaść, później już tylko niuansy i nie ma takiej satysfakcji
)
ale króliczka trza gonić

ale króliczka trza gonić
Aktualnie: JVC QL-A7, dyskretniok vs Jaculek,Denon AU-320,Ortofon Rondo Bronz,Dynavector 30C,Marantz CD-17 K.I.Signature,2xLuxman M-02,C-O2,Luxman R1500,Pioneer SX-650,Luxkit A3550,Rotel RA-1412,Sonab OA116, Tannoy Arden HPD385/8
-
Bo potem stwierdziłem, że już kolor mało ważny haha, a budżetu mało to nie będę wybrzydzałDario Antonio pisze: ↑09 cze 2025, 21:09Jak pokazywałem srebrny, to chciałeś ciemny, pokazałem czarny, to wyjeżdżasz ze złotym.![]()
Teroz to wim, żeś z Bytunia chopie![]()
Mam jakieś szpargały w domu, jak chcesz, kolumny, wzmacniacze.
-
I myślałem o takich głośnikach na początek, bo już chyba tańszych nie ma co szukać hehe
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Nowe M60 to już 600+ zł.
Masz już preamp gramofonowy, OK. Natenczas wystarczy.
Wszystkie przykładowe Edifiery mają:
- głośniki
- wbudowany wzmacniacz (co prawda najpewniej taniocha na module klasy D - uwagi kolegów o płaskim technicznym dźwięku będą raczej trafione)
- wbudowaną regulację głośności, czyli jedną z funkcji przedwzmacniacza liniowego
Jeśli masz zamiar podłączyć także telewizor, to potrzebujesz drugiej z funkcji przedwzmacniacza liniowego, czyli przełącznika wejść.
Alternatywnie możesz ręcznie przełączać kabelki pomiędzy gramofonem i TV, albo - jeśli TV ma taką funkcję - podłączyć go do głośników przez BT.
Dysponując Twoim budżetem szedłbym raczej w kierunku wzmacniacza zintegrowanego i kolumienek pasywnych, oczywiście z drugiej ręki.
O wzmacniaczu już było kilka wpisów. Taka skromna integra zagra zawsze lepiej niż scalak w Edifierach.
Rozważ takie monitorki, o 3 klasy lepiej zagrają od Edifierków, np. ze wpomnianym wcześniej TEAC-em: https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-nx-e ... 654eo.html
Masz już preamp gramofonowy, OK. Natenczas wystarczy.
Wszystkie przykładowe Edifiery mają:
- głośniki
- wbudowany wzmacniacz (co prawda najpewniej taniocha na module klasy D - uwagi kolegów o płaskim technicznym dźwięku będą raczej trafione)
- wbudowaną regulację głośności, czyli jedną z funkcji przedwzmacniacza liniowego
Jeśli masz zamiar podłączyć także telewizor, to potrzebujesz drugiej z funkcji przedwzmacniacza liniowego, czyli przełącznika wejść.
Alternatywnie możesz ręcznie przełączać kabelki pomiędzy gramofonem i TV, albo - jeśli TV ma taką funkcję - podłączyć go do głośników przez BT.
Dysponując Twoim budżetem szedłbym raczej w kierunku wzmacniacza zintegrowanego i kolumienek pasywnych, oczywiście z drugiej ręki.
O wzmacniaczu już było kilka wpisów. Taka skromna integra zagra zawsze lepiej niż scalak w Edifierach.
Rozważ takie monitorki, o 3 klasy lepiej zagrają od Edifierków, np. ze wpomnianym wcześniej TEAC-em: https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-nx-e ... 654eo.html
-
- Dario Antonio
Napisałem Ci, że mam kilka par monitorów i możesz nausznie sprawdzić. Te Yamahy są warte połowę z tego co kosztują, nic w nich nie ma ciekawego, Magnaty za 200 ktoś sprzedawał i może nawet lepiej brzmią.
Mam 3 drożne, z wooferem 22cm za 400 PLN - 45x24x24 cm
Wzmacniacz też mam

Ostatnio zmieniony 10 cze 2025, 10:52 przez Dario Antonio, łącznie zmieniany 2 razy.

-
Właśnie max mogę dać takie wymiary jak te Yamahy, nic większego mi się nie zmiesci niestety, chyba że masz fos takiej wielkości, a wzmakole po ile masz i jakie modele ?Dario Antonio pisze: ↑10 cze 2025, 10:33Napisałem Ci, że mam kilka par monitorów i możesz nausznie sprawdzić. Te Yamahy są warte połowę z tego co kosztują, nic w nich nie ma ciekawego, Magnaty za 200 ktoś sprzedawał i może nawet lepiej brzmią.
Mam 3 drożne, z wooferem 22cm za 400 PLN - 45x24x24 cm
Wzmacniacz też mam![]()
- Dario Antonio
Tu masz Magnaty z Bytomia https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-mag ... bserved_ad

- Dario Antonio
Mam takie małe monitorki Infinity Alpha 10 i mały wzmacniacz Marantz PM 151.

-
W jakiej cenie ?Dario Antonio pisze: ↑10 cze 2025, 10:50Mam takie małe monitorki Infinity Alpha 10 i mały wzmacniacz Marantz PM 151.