Ostatnio oglądałem...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Re: Ostatnio oglądałem...

Post autor: MacPhisto »

Mawis pisze:
05 kwie 2025, 14:06
MacPhisto pisze:
05 kwie 2025, 13:52
,,Ostatni przystanek w hrabstwie Yuma,,

Świetny film, polecam. Dostępny na HBO MAX ;)
Czyżby kolejna wersja klasycznego 15.10 do Yumy?
W sumie jest napad... ale nikt nie śpiewa ,,they'll hang me in the mornig,, ;)
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
Cracker

Post autor: Cracker »

Wczoraj zrobiłem sobie mały maraton.
Fajnie się to ogląda po 40-u latach.
No i muzyka....

20250413_100432.jpg
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Cracker pisze:
13 kwie 2025, 16:07
Wczoraj zrobiłem sobie mały maraton.
Fajnie się to ogląda po 40-u latach.
No i muzyka....

20250413_100432.jpg
Pamiętam jak zawsze jaralem się czołówką :dance:
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

MacPhisto pisze:

Noooo :lol: Jakby bracia Coen albo Tarantino robili.
Albo Sergio Leone. Chciwość zniszczy każdego. :clap:
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

Myszor pisze:
15 kwie 2025, 08:52
MacPhisto pisze:

Noooo :lol: Jakby bracia Coen albo Tarantino robili.
Albo Sergio Leone. Chciwość zniszczy każdego. :clap:
Dokładnie tak 😎😉
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

łyknąłem pierwsze trzy odcinki MOBLAND - londyńska gangsterka na najwyższych poziomach - obecnie w Paramount+ , natomiast polska premiera w SkyShowtime niestety dopiero 9 czerwca :D - no serial ma potencjał - zresztą plejada gwiazd: Tom Hardy - człowiek od czarnej roboty , Pierce Brosnan - szef wszystkich szefów , Helen Mirren - jego żona i Paddy Considine - syn :D, w końcu coś świeżego, ahh, bym zapomniał producent i reżyser to Guy Ritchi - polecam :handgestures-thumbupright:

mobland.jpg
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
trafalgar
Gramofon: Kenwood KP 990

Post autor: trafalgar »

pawelgrab pisze:
19 kwie 2025, 16:26
łyknąłem pierwsze trzy odcinki MOBLAND - londyńska gangsterka na najwyższych poziomach - obecnie w Paramount+ , natomiast polska premiera w SkyShowtime niestety dopiero 9 czerwca :D - no serial ma potencjał - zresztą plejada gwiazd: Tom Hardy - człowiek od czarnej roboty , Pierce Brosnan - szef wszystkich szefów , Helen Mirren - jego żona i Paddy Considine - syn :D, w końcu coś świeżego, ahh, bym zapomniał producent i reżyser to Guy Ritchi - polecam :handgestures-thumbupright:

mobland.jpg
Potwierdzam. Serial godny polecenia.
Awatar użytkownika
Quarter
Gramofon: Thorens TD-125

Post autor: Quarter »

Nie wiem, czy było omawiane, ale w kategorii "sensacja-intryga-zagadka" świetna produkcja to "SURFACE" . Są dwa sezony na Apple+ po chyba 8 odcinków każdy. No, scenarzysta się popisał. Dodatkowo - w serialu co rusz walają się po planie i grają winyle :lol: Polecam - wciąga.
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki, Arcam FMJ CD23, Scott 480A, Vienna Acoustics Haydn 30th Jubilee, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2
Awatar użytkownika
pedro9

Post autor: pedro9 »

Mroczny i ponury.
snowpiercer1.jpg
Piotr
Awatar użytkownika
Myszor

Czekałem na nowy polski thriller wg Mroza na SkyShowtime "Langer".
No i się kuźwa doczekałem. Jakie drewno, dialogi z dupy, aktorzy sztywni jakby kije połknęli.
Masakra jakaś. Najkrótsza recenzja jaką czytałem "salon mebli kler". I w pełni się zgadzam.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Myszor pisze:
25 maja 2025, 11:30
Czekałem na nowy polski thriller wg Mroza na SkyShowtime "Langer".
No i się kuźwa doczekałem. Jakie drewno, dialogi z dupy, aktorzy sztywni jakby kije połknęli.
Masakra jakaś. Najkrótsza recenzja jaką czytałem "salon mebli kler". I w pełni się zgadzam.
Zgadzam sie! Probuja ciagnac temat zaczety przez Chylke ale to troche popluczyny...Ciężko to umiejscowic wlasnie do akcji Chylki, Siarka to slaba jej kopia, tez słucha mocnej muzy - taka kalka. Do tego uwaga spoiler, akcja z Nina i kompletne nie przygotowanie historii i przeszlosci to kicha straszna...Nie wiem czy dalej warto ogladac...
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Męczymy ostatni sezon "Podręcznej"

Boże jak oni to zjebali. Tak naciągane, tak dziurawe, takie bezsensowne, postacie zachowują się jak nie one w ogóle.

Męczymy się bo jednak ciekawi jak zakończą ten 6-ty sezon. Został nam ostatni odcinek, który dopiero ma się ukazać.

Typowy przykład na siłę przeciąganej historii, tak jak to było z The Walking Dead chociażby.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Machnąłem tego "Rookie" 5 sezonów (D+) coś i nie ma na razie 6 i 7, a dziwnie się skończyło - w sensie, że kontynuacja konieczna.
Obecnie dają to na kanale Fox paltforma bolsat, ale od pierwszego sezonu. Dość fajne kino policyjne na średnim poziomie, jak nie ma co to ogląda się spoko. Sezony długie, bo to serial telewizyjny po 20 odcinków, łącznie jest ich z 80 ale wciąga jak piwo z sąsiadem.
Da się wypić.
Awatar użytkownika
Myszor

darkman pisze:
26 maja 2025, 19:33
"Rookie"
Bardzo lubiłem rookiego jak był na Netflix bo pokazuje uczciwie życie krawężnika w USA.
Mają tam chłopaki przerypane bo każdy czereśniak może w gaciach mieć giwerę, naćpać się i zacząć strzelać z byle powodu.
W USA był już 6 sezon tylko u nas się obcyndalają.
Arkadyo

Post autor: Arkadyo »

Wojtek pisze:
26 maja 2025, 18:27
Męczymy ostatni sezon "Podręcznej"

Boże jak oni to zjebali. Tak naciągane, tak dziurawe, takie bezsensowne, postacie zachowują się jak nie one w ogóle.

Męczymy się bo jednak ciekawi jak zakończą ten 6-ty sezon. Został nam ostatni odcinek, który dopiero ma się ukazać.

Typowy przykład na siłę przeciąganej historii, tak jak to było z The Walking Dead chociażby.
Ja nie dałem rady dotrwać do końca pierwszego sezonu ale kątem oka patrzyłem jak żona męczyła go dalej. Nie rozumiem skąd tak wysokie oceny na sieci. Pomysł jest ok i początkowo zaciekawia jednak szybko wyłazi główna wada - "umowny zachód" nie potrafi robić filmów o totalitaryzmach. Nie ma co się spodziewać choćby namiastki Orwella. Może socjologia nie kwiczy jak w "Człowieku z wysokiego zamku" ale... No nie dla mnie.
Tak jak pisał R. Kapuściński - dla wprawnego oka wystarczy jeden rzut na ulicę i jej mieszkańców żeby wiedzieć, że z władzą jest coś nie tak.
Totalitarna patologia władzy odbija się na każdym aspekcie życia szarego człowieka a w zasadzie koncentruje się głównie na nim i każdy jego aspekt stara się regulować lub na niego wpływać w pożądanym dla siebie kierunku. I wcale nie chodzi tu o bezpośrednią przemoc fizyczną nastającą wprost na zdrowie bądź życie - niestety zachód potrafi sobie wyobrazić i zrozumieć tylko to. Cała reszta mu umyka. Ale może i dobrze. Z drugiej strony, zrobienie tego zbyt dobrze mogłoby zbyt wielu się nie spodobać, bo za bardzo przypominałoby naszą rzeczywistość :)
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
ODPOWIEDZ