Kabelek RCA Melodika Sky Blue a Ricable Primus Turntable
-
- Gramofon: Technics SL-BD2
Re: Kabelek RCA Melodika Sky Blue a Ricable Primus Turntable
Zaszalałem i jednak biore tą Iskre. A w przyszłości zmiana gramofonu na coś lepszego.
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Rzadko się zdarza żeby ktoś od tyłu zabierał się za tor gramofonowy, ale wszystko przed Tobą 
W sensie, tak jak już zostało powiedziane wcześniej, zacząłeś wydawać konkretne sumy na rzeczy, które w mniejszym niż większym stopniu będą robiły Tobie różnicę w odbiorze muzyki z płyt winylowych.
Zanim będziesz zmieniał gramofon, można zmienić wkładkę na obecnym.
Z popularnych opcji - Shure M92E.

W sensie, tak jak już zostało powiedziane wcześniej, zacząłeś wydawać konkretne sumy na rzeczy, które w mniejszym niż większym stopniu będą robiły Tobie różnicę w odbiorze muzyki z płyt winylowych.
Zanim będziesz zmieniał gramofon, można zmienić wkładkę na obecnym.
Z popularnych opcji - Shure M92E.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Jeszcze mam takie pytanie. Bo jutro ma kurier przynieść mi tą Iskre. Tak się składa że mam dwa przewody gramofonowe (tak jak potrzebuje pod względem długości) a nie mam zwykłego interkonektora. Więc chce podłączyć gramofon technics kablem gramofonowym Ricable Magnus z wejściem w Iskrze i dalej czy moge wykorzystać kabel gramofonowy Melodiki aby podłączyć wyjście Iskry z wejściem Rotela? I domyślam się że podłączam w Rotelu pod AUX ,nie pod PHONO. Czy ten drugi przewód ma znaczenie ten co łączy wyjscie Iskry z Rotelem? Może być gramofonowy?
Pozdrawiam
Tomasz
Tomasz
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Możesz. "Gramofonowy" w praktyce oznacza "niska pojemność własna", a nie że nie nada się do łączenia urządzeń z liniowym sygnałem na wyjściu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-