iFi Audio iPhono3 Black Label
- pavlos
- Gramofon: Thorens TD-160 MK-II
iFi Audio iPhono3 Black Label
https://www.ceneo.pl/99508753
Wygląda na wyprzedaż, bo poniżej połowy ceny wyjściowej. Zakupiłem noofka sztuka nieśmigana za 1.999 zeta, przesyłka w cenie, 2 lata gwarancji.
Zakup przez Internet. Na wszelki wypadek, w razie byłaby wtopa.
Ciekaw jestem na ile podzielę internetowe opinie na temat tego urządzenia, które są wręcz zadziwiająco spójne.
Czy ta zgodność opisów - z różnych stron świata - wynika z faktu, bo rzeczywiście tak jest, czy też odpowiednio działa "siła motywacji"?...
Podzielę się wrażeniami za kilka - kilkanaście dni.
Wygląda na wyprzedaż, bo poniżej połowy ceny wyjściowej. Zakupiłem noofka sztuka nieśmigana za 1.999 zeta, przesyłka w cenie, 2 lata gwarancji.
Zakup przez Internet. Na wszelki wypadek, w razie byłaby wtopa.
Ciekaw jestem na ile podzielę internetowe opinie na temat tego urządzenia, które są wręcz zadziwiająco spójne.
Czy ta zgodność opisów - z różnych stron świata - wynika z faktu, bo rzeczywiście tak jest, czy też odpowiednio działa "siła motywacji"?...
Podzielę się wrażeniami za kilka - kilkanaście dni.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: iFi Audio iPhono3 Black Label
Już od nowego roku taka cena. Kusiła mnie ale bez nausznego porównania to się wacham czy 2 na 3 zmieniać.
Nie jeździsz koło Poznania? Jest okazja ciekawego gramofonu posłuchać
.
Nie jeździsz koło Poznania? Jest okazja ciekawego gramofonu posłuchać

Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Miałem przez chwilę i bardzo miło wspominam. W stosunku do zen phono przeskok był bardzo wyraźny.
Ortofon 520 - Origin Live Aurora + OL Onyx- ifi zen phono - unison research unico primo - jm lab electra 906
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Również miło wspominam. Kilka dni testów. Fajne nastawy pod wkładki MC. Pre trochę po jaśniejszej stronie. Wykonanie bardzo dobre.
Porównywałem bezpośrednio z pre Jaculka i iFi wypadało naprawdę zacnie przy nim.
Może ceny wyjściowej bym nie dał, ale przy 2k to ciekawa opcja
Porównywałem bezpośrednio z pre Jaculka i iFi wypadało naprawdę zacnie przy nim.
Może ceny wyjściowej bym nie dał, ale przy 2k to ciekawa opcja
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- pavlos
Nigdy nie zgłębię mądrości InPost-u. Wielokrotnie przesyłki nadawane w czwartek lądowały w p-macie dopiero w poniedziałek, a tu - proszę. Wczoraj nadane i dzisiaj wyjęte. W sobotę...
Dygresja.
Dłuższą chwilę medytacji zajęło mi rozkminienie dip-switch'ów, ale już ogarnięte. Wpięte i gra. Źródło to VM740ML zawieszone na moim Thorensie z ramieniem TP-16mkIII/TP-63.
Jednak przed przełączeniem przesłuchałem sobie trzecią stronę "Steve Hackett - Darktown" na starym pre "Edwards Audio Apprentice MM".
O, tym: https://www.whathifi.com/edwards-audio/ ... -mm/review, które nabyłem przed laty, żeby mieć "cokolwiek", gdy odziedziczyłem po znajomym Adama WG-420. Bodajże 2,5 stówki. To był strzał w sedno tarczy (cytat za Klasykiem). Żeby było śmiesznie, to rok temu wypożyczyłem do przesłuchania Iskrę, wraz z poważną opcją zakupu, którą to Iskrę po paru dniach jednak oddałem. Nie znalazłem usprawiedliwienia, żeby wydawać tysiaka z hakiem dla tak niewielkiej, wręcz symbolicznej poprawy dźwięku. Nie wiem czemu, ale Iskra u mnie nie zagrała.
Kolejna dygresja, ale tak już mam z deka nakręcony nową zabawką
No i?...
Nie, nie skorzystam z praw konsumenta i zgrabne urządzonko zostaje. Na pewno aż dojdzie do mnie kolejka do zaznajomienia się z BuPhono. Może z czymś jeszcze. To pierwsza reakcja, ale - pewna. Czemu? Oprócz oczywistej przewagi użytkowej (bogactwo ustawień i - na przyszłość - obsługa MC) jest od razu zidentyfikowana przewaga jakościowa, która już usprawiedliwia te dwa tysiaki: lepiej zdefiniowany bas, więcej powietrza i znaczna poprawa rozdzielczości. Dźwięk się otworzył. A scena poszerzyła. Jakbym komputer z monitora Full HD przepiął na monitor 4K.
Niech teraz pogra. Wrócę tu za kilka dni, może coś jeszcze dorzucę.

Dłuższą chwilę medytacji zajęło mi rozkminienie dip-switch'ów, ale już ogarnięte. Wpięte i gra. Źródło to VM740ML zawieszone na moim Thorensie z ramieniem TP-16mkIII/TP-63.
Jednak przed przełączeniem przesłuchałem sobie trzecią stronę "Steve Hackett - Darktown" na starym pre "Edwards Audio Apprentice MM".
O, tym: https://www.whathifi.com/edwards-audio/ ... -mm/review, które nabyłem przed laty, żeby mieć "cokolwiek", gdy odziedziczyłem po znajomym Adama WG-420. Bodajże 2,5 stówki. To był strzał w sedno tarczy (cytat za Klasykiem). Żeby było śmiesznie, to rok temu wypożyczyłem do przesłuchania Iskrę, wraz z poważną opcją zakupu, którą to Iskrę po paru dniach jednak oddałem. Nie znalazłem usprawiedliwienia, żeby wydawać tysiaka z hakiem dla tak niewielkiej, wręcz symbolicznej poprawy dźwięku. Nie wiem czemu, ale Iskra u mnie nie zagrała.

No i?...
Nie, nie skorzystam z praw konsumenta i zgrabne urządzonko zostaje. Na pewno aż dojdzie do mnie kolejka do zaznajomienia się z BuPhono. Może z czymś jeszcze. To pierwsza reakcja, ale - pewna. Czemu? Oprócz oczywistej przewagi użytkowej (bogactwo ustawień i - na przyszłość - obsługa MC) jest od razu zidentyfikowana przewaga jakościowa, która już usprawiedliwia te dwa tysiaki: lepiej zdefiniowany bas, więcej powietrza i znaczna poprawa rozdzielczości. Dźwięk się otworzył. A scena poszerzyła. Jakbym komputer z monitora Full HD przepiął na monitor 4K.
Niech teraz pogra. Wrócę tu za kilka dni, może coś jeszcze dorzucę.
- Zaurid
- Gramofon: Victor QL A95
Kupiłem jeszcze w zeszłym roku na black friday za 1600 PLN. Jak narazie jestem bardziej niż zadowolony. To był mój pierwszy preamp phono z możliwością bardziej szczegółowych ustawień i jeszcze się go uczę. Najbardziej brakuje ustawień MM niestety tylko 47k. Reszta jest wspaniała. Sekcja MC dość rozbudowana. Bardzo dobry zasilacz iPower X i posiada on również 6 najpopularniejszych stereofonicznych krzywych EQ.
Cena mocno spadła czyli zaraz będą wycofywać i wprowadzać nowy model.
Cena mocno spadła czyli zaraz będą wycofywać i wprowadzać nowy model.

Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
- unique freak
- Gramofon: Technics SL 1200 MK2
Cześć
Rozważam upgrade pre z lubianego Zen Phono 3 na iphono BL. Jest również soczyście i transparentnie z fajnym plastycznym basem?
Ktoś z kolegów może przesłać porównanie obu pre?
Rozważam upgrade pre z lubianego Zen Phono 3 na iphono BL. Jest również soczyście i transparentnie z fajnym plastycznym basem?
Ktoś z kolegów może przesłać porównanie obu pre?
- pavlos
Nie jestem recenzentem-poetą-grafomanem, nie nauczyłem się pisania kwiecistych opinii. Wrodzonego talentu tym bardziej nie posiadam.
Porównuję i obserwuję.
Więc obserwacja, co do subiektywnej słuszności której coraz bardziej się przekonuję: mój tor audio z winylem na przedzie brzmi dla mnie lepiej niż tor ze źródłem cyfrowym. Choć ogólnie wyrównanie w paśmie jest zbliżone. Słychać specyfikę szlifu ML - najwyższe tony są wyraźnie obecne, ale nie ma absolutnie brzmienia analitycznego.
Lepiej pod kilkoma względami:
- lepiej zdefiniowane mikroszczegóły
- większe poczucie realizmu i obecności
- nasycenie w żaden sposób nie zabiera przyjemności słuchania, bardzo łatwo poddać się fali i emocjom z odbioru muzyki.
Tyle na temat wejścia MM.
Czekam teraz na Jogurty MC - DL-301 mkI/II. Nakarmiony lekturami w necie sporo sobie po nich obiecuję.
Dla ustalenia uwagi: nie licząc wzmacniacza zintegrowanego i kolumn mój tor cyfrowy jest trzykrotnie droższy od toru z gramofonem.
A DAC to też nie byle co - Denafrips Pontus II.
Jakże to teraz prawdziwe - pieniądze nie grają.
Tylko bańka popytu na winyle nakręca ich ceny do coraz bardziej absurdalnych poziomów. I nie szykuje się, by rychło spadły...
- pavlos
Rekomenduję zakup internetowy iPhono3 BL - wciągu 14 dni możesz takie porównania sam przeprowadzić. Frajda niesamowita z takich ćwiczeń! W przypadku, gdy nie znajdziesz uzasadnienia na wydatek 2kPLN - po prostu towar oddasz, bez konieczności tłumaczenia się z czegokolwiek.
Rozważ przy tym, czy zamiast zakupu z prawem zwrotu nie zapytać sklepu po prostu o wypożyczenie do odsłuchu. Chętnie się na to godzą, przynajmniej te wielkie salony, bo to mniej bałaganu w księgowości. Wysyłasz kasę, przysyłają Ci sprzęt demo na określony wcześniej czas. Odsyłasz sprzęt i oddają Ci kasę. Ewentualnie przysyłają nówkę już z fakturą nabycia, jeśli się na to zdecydujesz.