Kolega MDMA66 zapewne się cieszy, że mu podbijamy temat

Kolega MDMA66 zapewne się cieszy, że mu podbijamy temat
W sensie że w ramach trasy "od salonu do wulkanizatora" 50km bujnąłeś się też na ekspresówce?
Jedna z lepszych opon całorocznych na rynku, ale ma jeden zasadniczy minus - jest znana z tego że najszybciej się zjeżdża względem konkurencji (werdykt potwierdzony przez kilkanaście redakcji), przez co stosunek cena/jakość ma dość słaby.
A ja wyznaję ten pogląd przez cały rok - im większy balon, tym większe bezpieczeństwo felg i zawieszenia. Do tego jest mięciutko, cichutko i komfortowo. Opony niskoprofilowe to rzecz dobra dla rajdowców.
Dokładnie tak - ja też jeszcze pamiętam czasy D-90 i D-124. A dzisiaj to lament i panika w oczach jak dwa płatki śniegu spadną.
Tak zrobiłem.
Jakbym czytał Auto świat.
Też wolę wyższy profil ale z takimi stał w salonie, w dobrej cenie więc brałem co było. Nie żałuje bo to było tuż przed załamaniem rynku aut i problemami z dostępnością czy też "zapomnij o rabacie". Auto dobrze wyposażone, a te letnie opony Michelin no cóż nie są na takim poziomie jak bym chciał i kiedyś je zmienię.
Ja wywalam patrząc na stan opony, czyli bieżnik - stan gumy. W poprzednim aucie też wywaliłem opony nie ze względu na bieżnik lecz dlatego, że pojawiły się spękania. Generalnie na oponach i hamulcach nie oszczędzam. Dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo. Nawet w taki ruchu miejskim już raz za mną gość uciekał na chodnik jak kierowca przede mną gwałtowniej przyhamował i to nie były duże prędkości rzędu 30-40km to maks. bo się zrobił lekki zator. Pewnie doskonale znacie takie sytuacje z życia codziennego.
Dokładnie. Nie ma testów sponsorowanych i nawet markom premium dostają się bencki jak wypadają słabo w testach.
Nie wiem co ma do tego AŚ, nie czytuję, ale z faktami ciężko walczyć.