Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Post autor: Dario Antonio »

matwiejm pisze:
23 mar 2025, 16:51
Na jakiś czas dogoniłem króliczka
Ładne klocki , tylko zdjęcie słabe , zrób przy miękkim ,sztucznym świetle ,gratuluję zestawu :clap:
Ale planujesz zmianę wkladki ,więc dalej :animals-dogrun: za królikiem ;)
Najbardziej boję się whisky , bo po niej , nie boję się niczego . 8-)
Awatar użytkownika
Charwel
Gramofon: Pioneer PL-70

Post autor: Charwel »

matwiejm pisze:
Nadeszła wiosna, czas zmian. Na jakiś czas dogoniłem króliczka.
20250323_164318.jpg
Pięknoty :O
Marcinus

Post autor: Marcinus »

Fajny zestaw :)
Przemko
Gramofon: Pioneer PL-50L II

Post autor: Przemko »

matwiejm pisze:
Nadeszła wiosna, czas zmian. Na jakiś czas dogoniłem króliczka.
Piękny zestaw, gratuluję :clap: Dokładnie taki set Luxmana jest na mojej liście życzeń :whistle: :dance:

Zestaw prosto z Japonii?
matwiejm

Post autor: matwiejm »

Przemko pisze:
23 mar 2025, 19:08
prosto
Prosto z Japoni.
Dario Antonio pisze:
23 mar 2025, 17:39
planujesz
Mówią że to choroba i trudno ją zaleczyć.
Pioneer Exclusive P10; Musical Fidelity MX-Vynl; Ortofon 2M Black, Luxman M7f; Luxman C7f
matwiejm

Post autor: matwiejm »

Przemko pisze:
prosto
A precyzyjnie z bardzo krutkim przystankiem u kolegi forumowego.
Pioneer Exclusive P10; Musical Fidelity MX-Vynl; Ortofon 2M Black, Luxman M7f; Luxman C7f
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

matwiejm pisze:
23 mar 2025, 19:41
Przemko pisze:
prosto
A precyzyjnie z bardzo krutkim przystankiem u kolegi forumowego.
Od Marcina? Chyba ostatnio taki pakował.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Jozi pisze:
23 mar 2025, 19:44
A jakie to ma znaczenie? Najważniejsze że przegląd/serwis w kraju przeszedł, a nie "na słowo honoru" zdeklarowanego rasisty czy coś w tym stylu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

Jozi pisze:
Nie wiem co pakował ale gwarantuję, że z tym zestawem nie miał nic wspólnego.
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Marcinus

Pawelec pisze:
24 mar 2025, 18:27
Jozi pisze:
Załączniki
Unknown-2.jpeg
Unknown-2.jpeg (7.22 KiB) Przejrzano 837 razy
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

Pawelec pisze:
24 mar 2025, 18:27
Jozi pisze:
To żarówki polam i wszystko jasne :clap: :clap: .
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Marcinus

Wojtek pisze:
24 mar 2025, 10:50
A jakie to ma znaczenie? Najważniejsze że przegląd/serwis w kraju przeszedł, a nie "na słowo honoru" zdeklarowanego rasisty czy coś w tym stylu.
Ja bym jednak obstawał, że ma znaczenie. Szczególnie przy używanym sprzęcie, jak najbardziej powinniśmy pisać od kogo i czy jesteśmy zadowoleni. Takie oficjalne zadowolenie, lub niezadowolenie staje się wskazówką dla innych.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

"Od Pana Japończyka" ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

właśnie przejrzałem ze cztery strony wątku - ogólnie napiszę bravo :clap: Polandia, jak to mówią - BRAVO -TY :!:

Jozi pisze:
24 mar 2025, 19:47
To żarówki polam i wszystko jasne .
a z drugie strony zastanawiam się nad stwierdzeniem, że naród Polandii biednieje w zastraszającym tempie (prócz świń przy korycie)- tego się tutaj nie czuje :lol: i dobrze, a to nie jest prawda raczej a przynajmniej nie w tym wątku - drogo albo bardzo drogo to jest ale we Francyji na dzisiaj ;)

jest jedno ale... czy renewal n reckamp idą za klockami ubiegłej tysiąclatki - jeżeli nie to może być pomroczność jasnej sprzętowej więc niestety, trzeba dokładać do ineteresu nie ma zmiłuj cudów nie będzie :character-oldtimer:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Quarter
Gramofon: Thorens TD-125

Post autor: Quarter »

Po powrocie z finansowego i, w efekcie, “audiofilskiego” uśpienia rozpocząlem kolejną rundę gonienia królika. Najpierw ostrożnie, kupując Scotta A406 i parę unikatowych monitorów Roya Allisona RA Labs Micro Monitors. Odkurzyłem Grundiga CD 5200 otrzymanego od Kolegi Kukiz30, jakąś setkę zakurzonych płyt CD, i gramy! Nie odważyłem się odkurzyć Thorensa z ramieniem Micro Seiki, złożonego dla mnie w darze serca i pocie czoła przez Kolegę Zbyszka1982, bo….igla szrot (skok mojej Cornishki), a i tak w dołku finanoswym sprzedałem całą kolekcję płyt, więc winyl musi chwilę poczekać. Ale się doczeka - żeby mnie korciło codziennie, wyjąłem “winylowe puzderko” i postawilem na biurku. Tak, poziomica JEST różowa :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Jak jest fajnie, to może być lepiej, prawda? Tak mi się spodobały te kolumienki RA Labs, że poszukałem ich nieco większych braci - RA Labs Mini Reference Monitors. Znalazłem na Słowacji…i kupiłem. Jedno z zawieszeń ma maleńkie przecięcie, ale dzięki temu cena z transportem nie zabiła. Grają cudnie - sądzę, że nie tylko w swojej klasie cenowej. Recenzent ze Stereophile ( https://www.stereophile.com/standloudsp ... index.html) kazał komuś podpiąć je do wzmacniacza za $4000 (w latach 90.), więc coś w tym jest. Oczywiście, bas nie wstrząsa, ale ja nie jestem fanem ciosów na żołądek. Za to średnica i góra to duża przyjemność. Ze Scottem dogadują się jak Amerykanin z Amerykaninem (przy założeniu, że obaj kibicują jednej partii i jednej drużynie futbolowej).

Na zdjęciu Mini Reference Monitors (na dole), a na nich Micro Monitors.

Obrazek

No, to zacząłem męczyć Was o podpowiedzi w kwestii CD. Padły różne opcje, w tym Kolega Amrowek polecał Harmana Kardona HK21. Wykopałem takiego na OLX za karton fajek, przelałem kasę i czekam. Historię czekania opisałem w wątku “Niepolecani sprzedawcy audio”. Tak mnie ten wałek wk….ł, że - zważywszy, że mam nerwy na postronkach z powodów rodzinnych i potrzebowałem sobie ten stres osłodzić - postanowiłem kupić coś innego, tym razem nie przelewając kasy w ciemno.

Ponieważ Najdroższa źle znosiła czarnego Grundiga obok stalowego Scotta, uznałem, że skoro już wariuję, to niech będzie coś srebrnego. Nieopatrznie odpaliłem jakąś stronę typu “50 wyjątkowych odtwarzaczy CD, niezależnie od ceny”, przewaliłem się przez tonę sprzętu kosztującego kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy złotych, aż tu nagle….

Wiecie, żem wariat i narwaniec. Kupiłem. Dobra, przeczytałem wcześnie recenzję w Stereophile (https://www.stereophile.com/cdplayers/251/index.html) - jakoś po w 100% trafionym kupnie kolumn Thiel CS 1.2 na podstawie ich recenzji mam do nich trochę zaufania - kliknąłem i ….dziś przyjechał: Arcam FMJ (“Full Metal Jacket”) CD23.

Obrazek

Jednym z największych moich objawień w audio (nie śmiejcie się, proszę) był moment, kiedy Grundig 5200 zastąpił jakiegoś marniutkiego Technicsa czy Philipsa, i okazało się, że CD NIE RÓWNA SIĘ CD. Naprawdę, byłem wcześniej przekonany, że każde CD powinno w sumie grać tak samo - laser, płytka, co tu może się dziać? Może. Nawet bardzo może. Arcam przenosi szelest włosów Diany Krall, a jednocześnie daje takie przestrzenne, miłe granie, że siedzę teraz i płakać mi się chce z radości.

Na fali galopującego szaleństwa uznałem, że czysta przyzwoitośc nakazuje wpiąć w Arcama jakiś kabel, który “ma imię”. Dałem radę udźwignąć mentalnie i kasowo QED Performance Audio 40i. A, co tam, niech Full Metal Jacket też coś ma od życia

No, i sobie plumkamy….a życie pięknym bywa, nawet jeśli “to tylko chwile” :violin: :violin: :violin:

PS.1 Z tego samego paczkomatu wyjąłem dziś jeszcze coś - HK21 Jednak gościu wysłał, mimo, że zarzekał się, że może we wtorek wyśle, a może nie, itd. !!! Szczerze - nawet tej paczki jeszcze nie otworzyłem.

PS. 2 Jak wiadomo, najsłabsze ogniwo, i tak dalej…będzie jeszcze jedna zmiana w kwietniu, tylko musi do mnie z Brukseli dojechać…

PS.3 Znalazłem w “winylowym puzderku” EPC-207C. Jest też Ortofon Red, do której pasuje przecież mila igiełka Blue…Ech, zaczęło się…
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki (od Zbyszek1982), Arcam FMJ CD23, Grundig 5200 (od Kukiz30), Scott 480A, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2
ODPOWIEDZ