ten który jest w ofercie obecnie w sprzedaży wysyłkowej jest niekompletny , Zawiera dwie płytki PCB do obu kanałów z wszystkimi elementami, i płytkę zasilacza symetrycznego do której komponenty należy zamówić samemu. W instrukcji ułatwiono to przez podanie kodów części do sklepu Mouser gdzie nabyłem wszystko to co brakowało w zasilaczu m.innymi małe trafo , można też wybrać inne w tym toroidalne .Uniwersalna Płytka pozwala na trzy różne rozstawy wyprowadzeń trafa i dwa napięcia na pierwotnym uzwojeniu 120 i 240V, do wyboru jest też kilka wielkości pojemności kondensatorów filtrujących , jest na to miejsce . Płytki są wykonane bardzo dobrze z wytrzymałego laminatu i solidnych ścieżek które trudno uszkodzić przy przegrzaniu. Całe zamówienie zarówno z strony jak i z Mouser przyszło w ciągu kliku dni solidnie zapakowane i po sprawdzeniu elementów nie miałem żadnych problemów z montażem i uruchomieniem . Instrukcja bardzo szczegółowo opisuje kolejne kroki . Cena około 800 zł za kit +140 opłata celna+ 600zł za części do zasilacza i okablowanie i tanie blaszane obudowy. Można nabyć dedykowane solidne obudowy z aluminiowym grubszym przodem oddzielnie dla preampu i zasilacza https://modushop.biz/site/index.php?rou ... uct_id=971
Do zasilania wykorzystałem niedrogi kabel czterożyłowy z ekranem i gniazdo z wtykiem Neutric XLR Connectors 4P FEM BLACK HOUSE GOLD CONTACTS. Część elementów układu to SMD i trzeba miec odpowiednią lutownice do tego, Bias ustawia się dobraniem odpowiedniej wartości rezystora R27. Uziemienie działało bardzo dobrze z moim pierwszym gramofonem Dual 1224 odprowadzenie bezpośrednio z obudowy i w Rega planer 3 gdzie uziemienie jest spiete z masą lewego kanału. Podpinałem też testowo do Technics SL-1500. W Każdym przypadku przydźwięk czy burm był prawie niesłyszalny.
Obecnie Peral3 używam w torze audio
Rega Planar 3 + Goldring MM 1042 , Pearl 3 , Marantz PM-75, Celestion Ditton 150 lub Sennheiser HD650S . Szczególnie na słuchawkach czuję znaczną poprawę dźwieku w stosunku do bardzo dobrego premapu w wzmacniaczu. Mam też wzmacniacz DiY Tatusia na 300B niestety same lampy już sa w mocno zaawansowanym wieku jak i niektóre kondensatory więc na razie mam "tranzystorowo". Polecać Perły nie mam zamiaru bo nie mam ani wiedzy na ten temat ani doświadczenia .Gramofon intensywnie używam od kilku miesięcy . Jeśli chodzi o sam preamp zastanawiam się nad wymianą opampów. W moim kicie były JRC 2068D. Z przetestowanych i sprawdzonych autorzy projektu piszą o popularnych 5532,TL072,TLO82,OPA2604, OPA1658, OPA2134, 458, 833, LME49720. I tu kompletnie nie wiem który warto a który nie i czy nie wybrać jakiegoś Burson Supreme lub podobnych dedykowanych do urządzeń tego typu, gdzie kupować tak żeby nie trafić na jakieś chińskie dziadostwo ?