Bufonik pojechał dzisiaj do kolejnego forumowicza więc czas na podsumowanie.
Testowałem sekcje MM w 3 różnych warunkach:
-U mnie na moim torze, podmieniłem go zamiast Nudy i zagrał słabiej, mniej dynamicznie ale Nuda to chyba inna liga.
-U mojego znajomego który korzysta z Buphono 1 generacji więc ciekaw byłem zmian. Wkładka AT-VM95SH. Zagrał o wiele lepiej od 1 wersji, szersza scena, najbardziej pozostały mi w pamięci wysokie tony, bardziej poukładane, były wyraziste powiedziałbym że o wyższej kulturze. Dół również schodził niżej. 3 rzeczy które lubię najbardziej

. Kolega już by go chętnie nabył

.
-U mojego innego znajomego który korzysta z przedwzmacniacza wbudowanego w wzmacniaczu. Wiadomo, tutaj to różnica była kolosalna oczywiście na plus. Wszystkiego było więcej a muzyka dostała powietrza.
Na koniec spróbowałem jeszcze sekcji MC Buphonika, tak od niechcenia bo myślałem że pewnie będzie słabo w porównaniu do Nudy. Jakieś było moje zdziwienie

, jak ona zagrał. Nie umiem płomiennie opisywać doznań ale po prostu zagrał lepiej.
Nastawy jakie stosowałem najczęściej to 70k , 370 pF dla MM. 170R dla MC.
Podsumowując bardzo dobry projekt, szczególnie sekcja MC mi podeszła. Wszystko zależy z czym go porównujemy no i jaki byłby ewentualny koszt takiego przedwzmacniacza?
Dziękuję konstruktorowi za udostępnienie sprzętu.