Na co zwrócić uwagę w tych Pionieerach PL-50 przy zakupie?
To bardziej po zakupie jak widać.
Powodzenia w takim razie i proszę pamiętać, że wątki tego typu służą nie tylko ich założycielom lecz dść szerokiemu gronu osób potencjalnie zainteresowanych tematem. W tym kontekście tylko to czego chciałbyś się dowiedzieć Ty nie stanowi o wartości podanych tu informacji.
Powodzenia życzę, oby wszystko się powiodło! Niestety żaden z moich kolegów sprowadzając gramofon bezpośrednio z Japonii nie uniknął konieczności ich mniejszego lub większego serwisowania, ale może będzie akurat dobrze.
Powodzenia w takim razie i proszę pamiętać, że wątki tego typu służą nie tylko ich założycielom lecz dść szerokiemu gronu osób potencjalnie zainteresowanych tematem. W tym kontekście tylko to czego chciałbyś się dowiedzieć Ty nie stanowi o wartości podanych tu informacji.
Powodzenia życzę, oby wszystko się powiodło! Niestety żaden z moich kolegów sprowadzając gramofon bezpośrednio z Japonii nie uniknął konieczności ich mniejszego lub większego serwisowania, ale może będzie akurat dobrze.
W czym powodzenia? Napisz coś konkretnie o ramieniu , elektronice . Mechanice tych gramofonów, najlepiej z własnego doświadczenia z nimi . Gdzie kupować i co i w jakim stanie to decyzja kupującego nie Twoja chyba . Sugerować Pawelca nie musisz oglądałem wątki i opinie o tych sprzetach i podziwiam go za to co robi. Ja kupuje sprzet audio właśnie taki: najlepiej uszkodzony do naprawy własnymi rękami bo to jest dla mnie wyzwanie ,często koszty są drugorzędne. Nie mam żadnej satysfakcji z sprzętu który działa jak nówka . To nie jest zabawa która mnie rajcuje .Wolę naprawić coś co jest stare może być dla innych złomem. Czy to jest przestępstwo ? niezgodne z regulaminem. Jeśli tak to poinformuj mnie gdzie. A może to tajemnica strzeżona od wieków przez zakon posiadaczy winylowych zajebistości . Posiadasz takiego Pioneera? możesz wrazić konkretną opinię o elementach konstrukcji? Proszę nie traktuj mnie jako klienta który chce kupić działający kolejny gramofon. To nie moja bajka. W tym wątku handlowe informacje sa drugorzędne podobno . Więc dyskutujmy o technice konkretnie o Pionieerku .
Ostatnio zmieniony 13 lut 2025, 08:33 przez iras67, łącznie zmieniany 1 raz.
1965-1975 absolutnie i bezdyskusyjnie najlepsze lata dla uszu
A ja nie rozumiem go czasami wcale. Za często przypisuje innym jakieś złe intencje .Nawet jesli się mylą lub maja inne od niego zdanie. I jeszcze jedno .Żeby rozwiac domysły chce nabyc jeszcze wraki Pl-30 i Pl-70 wiec czas zadania pytania nie jest nietrafiony chyba? Muszę jasniedostojeństwo informowac o tym zawsze widocznie ...
Jasniedostojeństwo nie jest tu na etacie ale pisze charytatywnie także jeżeli treść posta nie zachęca do udzielenia odpowiedzi ciężko się satysfakcjonującej odpowiedzi spodziewać.
Bacek W wątku o Dualu napisałeś same konkrety. I nie nazwałbym Ciebie w taki sposób nigdy ,jesli Ciebie obraziłem sorry. Mam na uwadze tropicieli słówek , szukających każdego nawet najmniejistotengo błędu uchybienia itp .Jesli pytanie było żle postawione ok.
przestanę w ten sposób pisać dziękuję jeszcze raz Tobie za kilka wartościowych porad . a Wojtka proszę o wyczyszczenie tego tematu z nieistotnch dla niego wpisów.
Iras 67 proszę o konkrety na PW.Mam za sobą "pewien przebieg "min.z pioneerami...i nic w tym temacie nic nie jest mi obce...
P.S 99% pionerów seri 30 50 i 70 potrzebuje przeglądu...nawet te "po serwisie" cacuszka to zazwyczaj umty do sprzedazy grat.Wiem co mówie robię pioneery na codzień...również dla chlopaków z tego forum.
Pozdrawiam
Tak jest i więcej powiem niektóre z nich nadają się wyłącznie na dawcę. Nie da się sprawdzić stanu oglądając zdjęcia jak również dotykając z bliska. Niektóre wady widać dopiero po rozłożeniu poszczególnych elementów.
Zaufałem sprzedawcy , u którego znajomy kupił inny model Pioneera. Powinienem mieć w tygodniu bo leci DHL. Zobaczymy co tam w nim siedzi . Jakby co i nie dałbym rady skorzystam z pomocy
czy serwisu itp. Dzięki Panowie za odzew !
Japończykowi. Wracając do tematu, rozumiem że silniki w tych gramofonach są sterowane halotronami, podobnie jak niektóre funkcje ramienia. Czy to powoduje jakies kłopoty .Czy raczej zawodzi mechanika bardziej ?