pierwszy raz otrzymałem płytę z Amazona bez kartonu - nadawca Amazon DE
naklejka na foli płyty
uszkodzone rogi okładki, wygięta. przeciętą w jednym miejscu na krawędzi.
Załączniki
SL1210 + MaCaBRiaa + NAD C326/C356/Misse + NAD C565
Panowie, musicie zrozumieć i zapamiętać, że na Amazonie może sprzedawać każdy z Was tak jak i na allegro, alliexpress, empiku czy każdej innej platformie sprzedażowej, więc to że jakiś kmiot coś źle wysłał/zapakował to nie może skreślać całej platformy.
Każda z tych platform ma swój własny główny sklep ale też wpuszcza podmioty z zewnątrz. Każdy z nas moze założyć sklep internetowy i sam zdecydować co, gdzie i za ile wystawiać na tych platformach
Ja tam lubię reklamacje w Amazon. Ostatnio kupiłem płytę, była krzywa ale wszystko gra elegancko i odsyła mi się nie chciało. Rozmowa z BOK i 20 % rabatu
Spox, tak sobie żarcę bo zdjęcia są zaskakujące by nie powiedzieć szokujące.
Amaz ma dobrą obsługę posprzedażną, więc no problem, a zaledwie kłopot. Też nie lubię odsyłać.. znaczy nie chce mi się zwykle.
Panowie, musicie zrozumieć i zapamiętać, że na Amazonie może sprzedawać każdy z Was tak jak i na allegro, alliexpress, empiku czy każdej innej platformie sprzedażowej, więc to że jakiś kmiot coś źle wysłał/zapakował to nie może skreślać całej platformy.
Z jednej strony tak, ale też oczywiście widać to przy zakupie, kto jest sprzedawcą, więc zakładam optymistycznie że koledzy wiedzą że to nie Amazon sprzedał tylko jakiś oszczędny Helmut np.
A to że Amazon wysłał - centrum logistyczne i tyle. Tak to działa. Wygoda dla sprzedawcy (nie musi mieć własnej przestrzeni magazynowej) i kupującego (szybka wysyłka).
Do mnie dokładnie tak samo jak do Joziego przysłał Helmut Rolling Stones Cyrk, nie było jakiś uszkodzeń to olałem zwrot. Dareksu dostał dwa kartony to dla nas zabrakło
Do mnie dokładnie tak samo jak do Joziego przysłał Helmut Rolling Stones Cyrk, nie było jakiś uszkodzeń to olałem zwrot. Dareksu dostał dwa kartony to dla nas zabrakło
No u mnie też uszkodzeń nie było, ale z dusza na ramieniu otwierałem, bo już wiele rzeczy widziałem, nawet na własne oczy jak kurierzy sobie paczki przekazywali .
Powyższe przykłady potwierdzają, że w przyrodzie równowaga obowiązuje. Są przesyłki kupione na Amazon i zapakowane w duży karton + płyta jeszcze w dodatkowym kartonie a są jak widać powyżej zapakowane w... etykietę adresową
Dobrze, że reklamacja działa dobrze, więc zakupy bezpieczne choć czasami upierdliwe.
ps.
Ja akurat miałem zawsze wszystko zapakowane pancernie.