Wiesz co, mieliśmy taką sytuację parę lat temu że nasza serwerownia przestała płacić firmie w której fizycznie te serwery stały i nagle wszystko zgasili

Prezes firmy się wypłakał że popadł w długi i nie ma kasy na spłatę. No to zrobiliśmy zrzutę (moja propozycja), razem z innymi jego klientami, po to by wykupić dostęp do danych i móc je wynieść, a prezes miał nas później spłacić za to że rozwiązaliśmy mu i sobie problem. Dane forum zostały odzyskane (miałem kopie zapasowe, ale zawsze byłoby to ileś dni czy tygodni treści stracone), przeniosłem je na pewniejszy serwer (firma ma własne centra danych, a nie że wypożycza przestrzeń u kogoś), a po iluś miesiącach prezes dawnej firmy hostingowej mnie spłacił. Musiałem z czegoś wyłożyć na całą akcję i na szczęście dzięki nadwyżkom odłożonym na boku nie miałem z tym problemu

Z drugiej strony - serwery nas kosztują tanio tylko dlatego że moja własna firma wynajmuje serwery w tym samym miejscu.
Taki deal wiązany można powiedzieć, na inny cennik. Swego rodzaju optymalizacja kosztów.
Ale czy tak będzie zawsze? Nie wiem. Tylko się cieszyć.
Z trzeciej strony - są to fundusze forumowe i jakby się pojawił jakiś pomysł to można je na jakiś bardziej skonkretyzowany cel wydatkować.
Jestem otwarty na pomysły.
Jak ktoś zna mój nr telefonu to można.
Nie chciałbym go wrzucać publicznie, bo różnie z tym bywa, a i tak mimo prywatnego numeru czasami dostaję telefony od zupełnie obcych ludzi oczekujących pogotowie gramofonowe

Cały czas wisi sobie tutaj - viewtopic.php?f=6&t=6268