Dzięki, pomyślę.
Jaki odtwarzacz CD?
-
- tatadyr
- Gramofon: Pioneer PL770
Re: Jaki odtwarzacz CD?
Witam. Rozglądam się powoli za odtwarzaczem cd. Myślę o czymś budżetowym , powiedzmy do 700-750 zł. Zależy mi żeby odtwarzacz czytał wszystkie cd, no i jakoś w miarę przyzwoicie grał. Grzebać w elektronice nie potrafię, także wolał bym coś co będzie grało " na gotowo ". Co sądzicie o takim odtwarzaczu cd https://www.olx.pl/d/oferta/cd-marantz- ... bserved_ad
Pioneer SA 6500 II
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
- tatadyr
Akai 57 też brałem pod uwagę. Nie miałem do czynienia z żadnym z tych odtwarzaczy. Jak wygląda sprawa z Kss-210a w Akai ?
Pioneer SA 6500 II
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
- tatadyr
Chodzi mi o informacje czy te lasery w Akai czytają wszystkie płyty. Jak się zachowują z lekko porysowanymi?
Pioneer SA 6500 II
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
Bose 301 II
Grundig Box 850
Pioneer PL770
Technics SL-PG440a
- amrowek
Tak jak i CMD4/19, . U mnie nie miał problemu z czytaniem płyt. Jeśli dobrze pamiętam to chyba ktoś z forum ma moje 37.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Dostępne i zamienniki też.
A jak w Akai to nie mam pojęcia, jak czyta płyty to cool, a jak nie to penisoidalnie zasadniczo.
To laser uniwersalny, więc nie ma typu "akai" tylko CD.
Generalnie w używkach należy się liczyć z koniecznością wymiany od razu lub po jakimś czasię. Najlepiej przetestować płyty różne. A z mojego doświadczenia czym starsze tym lepiej.
- darkman
- Kontakt:
Ano, te stare z początków ery CD w Polsce czyli gdzieś połowa lat 80tych i potem już ostre wejście w ich końcu u mnie grają niechętnie czasem i nie na każdym urządzeniu (piszę o płytach oryginalnych, bardzo dobrze zachowanych od nowości).
Pomijam takie pewex'owskie z około 82-83, bo wtedy nie miałem Cd'eka. Miał kolega i z 4 płyty, a drugi kolega miał magnetowid i było fajnie w sumie.

Pierwszego Sharpa przywiozłem sobie z Francji w 1989, BTW pytania wyżej o "małe" to właśnie Sharp produkował najmniejsze stacjonarne wtedy.
Oczywiście można mieć inne zdanie. Ja jestem tylko skromnym świadkiem epoki.
Dziękuję za uwagę

- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c

Pewnie mnie udusicie ?
Najbardziej boję się whisky , bo po niej , nie boję się niczego . 

- darkman
- Kontakt:
Ale osso chozzi? Coś nie jasne?

- TomekT
Dark, to joke przecież
Haiku normalnie wyszło

Haiku normalnie wyszło

Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
- darkman
- Kontakt:
Spoko
p.s. ten kumpel co miał magnetowid wówczas powiadał - nie mam samochodu, ja mam magnetowid! Nie miał wtedy prawa jazdy, a po kilku latach został zawodowym kierowcą nomen omen
.. bo jakoś w międzyczasie prowadził sklep z LP's ale akurat płyty drastycznie traciły na popularności w tym czasie i musiał się zlikwidować.. BTW to w jego sklepie po raz pierwszy usłyszałem U2 i nawet nie wiedziałem jak się czyta tę nazwę, hehe.
BTW ten mój Sharp pierwszy i mały taki (coś 30 cm na szerokość) to model bodaj 330, nawet chciałem go reanimować bo nadal jest u mnie, ale laser już zupełnie niedostępny. Co to był za szał gdy go przytargałem, koledzy jeszcze nie mieli.. królowały taśmy i kasety.

p.s. ten kumpel co miał magnetowid wówczas powiadał - nie mam samochodu, ja mam magnetowid! Nie miał wtedy prawa jazdy, a po kilku latach został zawodowym kierowcą nomen omen

BTW ten mój Sharp pierwszy i mały taki (coś 30 cm na szerokość) to model bodaj 330, nawet chciałem go reanimować bo nadal jest u mnie, ale laser już zupełnie niedostępny. Co to był za szał gdy go przytargałem, koledzy jeszcze nie mieli.. królowały taśmy i kasety.
- Dario Antonio
Ogólnie to rozglądaj się za cd , które mają łatwo dostępne i tanie lasery - Sony KSS , bo lasery Philips CDM to można dostać , ale 10 razy drożej .
Wybierz sobie jakiś CD i zobacz jaki ma laser (spis w linku). Dużo modeli AKAI ma lasery Sony. Czytają wszystko jeśli są sprawne

https://najlepszeodtwarzacze.pl/jakie-p ... -lista.php

- Dario Antonio
No niestety , Sharp miał swoje lasery , a skośni nie czują w tym biznesu , żeby je produkować , za mało popularne . Pozwolono im umrzeć naturalnie .