Ale z tymi linkami to mi znowu pokazałeś bajery

. Dzięki wielkie.
A ja dzisiaj dostałem coś takiego.
https://allegro.pl/oferta/analogis-n-75 ... 2505043587
i założyłem to do Shure M75 MG type 2, z którą kupiłem grajka, ustawiłem 1,5 g nacisku wagą, niestety VTA jest pod górkę, ale z tego co próbowałem, żeby podnieść mocowanie ramienia to wyżej nie dam rady, a wyjąć podkładki z nad wkładki nie mogę bo musiałbym z kolei skrócić śrubki mocujące. Co najwyżej pojeżdżę nią do przodu , do tyłu i zobaczę co z tego wyjdzie..
Wygląda na to ,że Ortofon idzie do zwrotu. Nauka kosztuje niestety i gdybym szukał od innej strony, że mogę wymieniać igły to napewno bym nie kupował Jasminy M2. Gra to bardzo fajnie. Niech się wygrzeje. Sybilanty nadal są jak były na tej zj....ej płycie z Rock balladami. Ta płyta ma nawet ciulatą rozbiegówkę, wygląda ,że jest wytłoczona na słabym jakościowo tworzywie. Szumi jak cholera, ale na tej wkładce wydaje się, że zdecydowanie mniej i praktycznie nie ma przydźwieku przy zbliżaniu ramienia do środka talerza.
Kabel sygnałowy zostaje taki długi jak był, przynajmniej narazie.
I jeszcze zaobaczcie co znalazłem na temat obciążalności pojemnościowej wkładki Shure M75G type II skopiowane z manuala:
"OPTIMUM LOAD: 47 000 ohms resistance in parallel with 400 to 500 picofarads total capacitance per channel."
To wychodzi, że moje kable i wtyki są jeszcze "cienkie bolki" ???