Chcę podglądnąć ustawienie igły zdjęcie mi nie jest potrzebne załączyłem swoje tylko poglądowo, w celu zadania Wam wam pytania czy uzyskam taki obraz z tej lupy.
Lupa do sprawdzenia stanu grota igły.
- Renia239
- Gramofon: Technics 1210 M5G
Re: Lupa do sprawdzenia stanu grota igły.
Technics Sl1210 m5g- Denon Dl103, AT vm 95EN , Lehmann Decade ,Creek 50A, Dali Helicon 300mk2
Technics Sl1000c - Denon Dl 103, Lehmann BC SE2, Musical Fidelity M6 si, Triangle Antal EZ
Technics Sl1000c - Denon Dl 103, Lehmann BC SE2, Musical Fidelity M6 si, Triangle Antal EZ
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Myślę ze ta lupa to droga zabawka względem kamerek na USB ze statywem.
Droga zabawka bo dedykowana dla audiofili winylowych.
Pewnie da się taniej dostać też taką manualno-analogową lupę-okular jak się poszuka poza sklepami gramofonowymi, ale nie szukałem.
Pierwszy lepszy strzał:
https://allegro.pl/oferta/lupa-jubilers ... 6933392758
A teraz dla zabawy zagrajmy sobie w "znajdź 10 różnic" między fotką lupy audiofilskiej za 179 złotych + KW, a towarem z allegro za 24,49 zł
Na ali pewnie do znalezienia jeszcze taniej.
Droga zabawka bo dedykowana dla audiofili winylowych.
Pewnie da się taniej dostać też taką manualno-analogową lupę-okular jak się poszuka poza sklepami gramofonowymi, ale nie szukałem.
Pierwszy lepszy strzał:
https://allegro.pl/oferta/lupa-jubilers ... 6933392758
A teraz dla zabawy zagrajmy sobie w "znajdź 10 różnic" między fotką lupy audiofilskiej za 179 złotych + KW, a towarem z allegro za 24,49 zł

Na ali pewnie do znalezienia jeszcze taniej.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Offset angle nią ustawisz. Overhang też sprawdzisz na łuku. Ale SRA nie , za male powiększenie, VTA pomijam bo ustawiać trzeba jeżeli już SRA a nie VTA. Poza tym do SRA to i tak raczej zdjęcie by się przydało żeby zmierzyć kąt.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- amrowek