Mowisz o tym poscie ?
viewtopic.php?f=62&t=18544&p=375340&hil ... cs#p375340
Po czym wnioskujesz, ze oringi sa do wymiany
Jaka igłe polecasz ?Wojtek pisze: ↑18 sty 2025, 01:12Pewnie element windy do wymiany - typowa przypadłość.
Oczywiście nikt Tobie tego nie zdiagnozuje w całości na odległość.
Tak więc zasadnicze pytanie - na ile jesteś skory do ryzyka i dasz radę to sobie ogarnąć?
Wkładka i koszyk wysokiej klasy. Igła to rzecz wymienna.
Nie tyle napalił, co chcialbym szukac 1310/1300 mk1/mk2 i chcialem dowiedziec sie o potencjalnych problemach i kosztachMawis pisze: ↑18 sty 2025, 10:49Zes sie stary napalil jak szczerbaty na suchary na ten gramiak. Lukasz ci mowi ze dolozysz drugie tyle do serwisu to sluchaj a nie brniesz w ewidentna wtope. Masz tu na gieldzie fajny gramofn:
viewtopic.php?f=59&t=22445
Wez od Wojtka do tego wkladke za 50 zeta firmowa Kenwooda, pewnie dorzuci pasujacy headshell za niewielka kwote i zacznij sluchac muzy a nie sie miotasz jak dobra dusza w piekle![]()
Ok jezeli ma byc tylko ten model i kropka. Z tym ze w dobrym stanie z serwisem jak napisal Łukasz sie nie zmiescisz w tym budzecie. Wrzucilem propozycje bo nie napisales nigdzie ze ma byc ten model.kubavit pisze: ↑18 sty 2025, 10:54Nie tyle napalił, co chcialbym szukac 1310/1300 mk1/mk2 i chcialem dowiedziec sie o potencjalnych problemach i kosztachMawis pisze: ↑18 sty 2025, 10:49Zes sie stary napalil jak szczerbaty na suchary na ten gramiak. Lukasz ci mowi ze dolozysz drugie tyle do serwisu to sluchaj a nie brniesz w ewidentna wtope. Masz tu na gieldzie fajny gramofn:
viewtopic.php?f=59&t=22445
Wez od Wojtka do tego wkladke za 50 zeta firmowa Kenwooda, pewnie dorzuci pasujacy headshell za niewielka kwote i zacznij sluchac muzy a nie sie miotasz jak dobra dusza w piekle![]()
To trudny temat. Ja poległem i odłożyłem tę wkładkę do szuflady. Bo rozumiem że mówimy o 207 Technicsa?kubavit pisze: ↑18 sty 2025, 11:43Powiedzcie mi jeszcze ile kosztuje wkładka podobnej klasy co oryginalna Technicsa
Jeśli miałbym do wyboru mk2, to nawet nie spojrzałbym na mk1. Czemu zrezygnowałeś z SL-1410 MK2?kubavit pisze: ↑18 sty 2025, 11:43czy mk1 jest duzo gorszym sprzetem niz mk2 ?
Ja zgaduję że chodzi o 205 II L, taka jak tam wisi. 207 trafiała na biedniejsze modele gramofonów Technics.