Gramofon ROKSAN ATTESSA
-
Gramofon ROKSAN ATTESSA
Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem konta, rozważam do swojego stereo zaopatrzyć się o gramofon, i chcialbym doradzic sie, ostatnio.widzialem roksan attessa czy bylby dobrym wyborem?
- pawelgrab
Re: Gramofon ROKSAN ATTESSA
jak się podoba to na początek jak najbardziej : ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy, nowoczesną wkładkę Roksan Dana wartą € 170.00 i szklany talerz to uważaj jak co aby nie pobić
,
a i szukaj w promocji
podaję linka jak fajnie talerz wiruje na pasku:
https://www.youtube.com/watch?v=tE-zX-YaFbE

a i szukaj w promocji
podaję linka jak fajnie talerz wiruje na pasku:
https://www.youtube.com/watch?v=tE-zX-YaFbE
Ostatnio zmieniony 13 sty 2025, 21:33 przez pawelgrab, łącznie zmieniany 1 raz.
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
-
Władnie widzę w jednym ze sklepów w Gnieznie na promce, dziękuję za odp, sprawdzę to
-
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Zdaje sie ze koment Pawła to był sarkazm 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
To jak w tym gramofonie majta krzywy szpindel talerzem to zaiste świetna reklama tego gramofonu.
PS. Ciekawe na jakim gramofonie się wzorowali bo ten w tle też majta talerzem. Na usprawiedliwienie posypię głowę popiołem i przyznam się że kiedyś też mi to nie przeszkadzało, ale rodzime płyty do prostych i tak nie należały
PS. Ciekawe na jakim gramofonie się wzorowali bo ten w tle też majta talerzem. Na usprawiedliwienie posypię głowę popiołem i przyznam się że kiedyś też mi to nie przeszkadzało, ale rodzime płyty do prostych i tak nie należały

Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- pawelgrab
może tak a może nie, jeżeli nie rozmawiamy o ramach kwotowych a konkretnym modelu - to na początek OK - prosty w obsłudze, nowoczesny dizajn ramienia, parametry podane , więc czemu nie

test:
https://highfidelity.pl/@main-4102&lang=
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
"Test"

Wybaczcie, ale mózg mi się szlifuje jak czytam te teksty na zamówienie od Pacuły.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
A to szkoda, bo dowiedział byś się na przykład o tym że po to ta frezarka ma talerz szklany, by na niego kłaść matę filcową, dodatkowo, dociążony aluminium na obwodzie. Jak by nie można było dać np. 25mm talerza szklanego, no ale wtedy koszty wzrosły by niepomiernie.
Ramię również nie powala, aluminium i plastik, podparte w jednym punkcie, łatwe w masowej produkcji, tanie w wykonaniu i tylko z jedną przeciwwagą. Szczęścia, zdrowia w użytkowaniu nawet eliptycznej igły. Fizyki nie przeskoczysz, statycznie nie wyważysz tego dobrze, a dynamicznie, zawsze na skutek oporów będzie balans przesunięty.
Dodatkowo wbudowany preamp i konstrukcja oparta na tworzywach, gumach, piankach itp...
Typowy mebel dekoracyjny dla majętnych ignorantów.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie przeczytałem do końca i dlatego mózg już wypływa uszami

"Dźwięk ciepły, jak MoFi chciało, ale jednocześnie zimny, bo to gra kompromisów"
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum