Witam po przerwie
Naprawdę chciałem kupić Luxmana, i dalej chcę ... ale, teraz to za chwilę
jak to jest : " chcesz rozśmieszyć Pana Boga ? to powiedz mu jakie masz plany ..."
Szukam, szperam to tu to tam, no i nic się nie trafia z Luxmanów - a na Pawelcowego mnie nie stać. i mi nie wejdzie.
Trafił sie filmik na YT od nowakAudio o wzmacniaczach ...
i tekst: " Acoustic Research warte uwagi, można poszukać niedrogo , a gra zacnie... " no to odpalam OLX
Jest jeden ampituner - X-07 (wzmacniacz model najwyższy z serii ) ale uszkodzony, no niby gra ale słabo...
ale wymiar dobry
Szukam innych informacji o tej firmie, kolumny głównie wyskakują, sprzęt też ale to już inne ceny, czyli coś jest na rzeczy, opinie bardzo dobre ...
Dwa dni minęły, wracam do OLX ... ki diabeł podpowiada " kup kup, naprawi się "
bo skoro gra to może nie będzie to kupa elekro-złomu za 250 pln ? choć zawsze może być
"kup, kup ...." i ciekawość, albo nawet mały hazard -
Kupiłem... rydzy fidzyk , kto nie rydzykuje ten... itd.
przybył, gra bardzo źle, wyświetlacz nie działa dupa... ( na ogłoszeniu świecił .. )
Na szczęście mam pod ręką fachowca - jedziemy - jak Jaculek zobaczył ten środek to sie złapał za głowę - napchane po dach wszystkiego - kłopociki
coś kombinujemy, coś szukamy, ale nic, gra źle i tyle - ale gra... zostaje na warsztacie
i co? - nie mineło nawet 16h - Jaculek pisze rano dziś " fajny sprzęt i nawet fajnie gra"
Skubany ściągał serwisówkę do podobnego modelu i znalazł usterkę i naprawił od ręki.... dla zabawy napiszę co to było w nast. poście
Może ktoś się zgadnie.
Nagroda? - a oczywiście że jest:
To zaproszenie imienne na osobisty, niczym nie przeszkadzany odsłuch ulubionej płyty na tym nie przeciętnym amplitunerze i fajnych kolumnach - kawa gratis
...
A jak to gra ? uf ... Rotel z 76' miał sie dobrze u mnie, do dziś.... słucham i słucham, pięknie gra ten sprzęt .
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.