Jaka piękna katastrofa , chciałoby się powedzieć!

Piękny hejcik Koledzy, jak zwykle. Wystarczy wymienić nazwę DL103 lub Sony i już jest rzeźnia
MMarek pisze: ↑10 sty 2025, 11:26
Dla mnie Denon DL-103 jest po prostu przeciętną
Marku kolega nie napisał o tej wkładce. Ani nawet nie wspomniał, że chciałby nieprzeciętną.
Zastanawiał się nad:
marekw 76 pisze: ↑09 sty 2025, 10:50
czy kupić kolejną czy może spróbować czegoś innego jak np denon dl103R bądź 301.
Goła 103 to konsekwencja kolejnych postów i raczej skrót nazwy w ogóle.
MMarek pisze: ↑10 sty 2025, 11:08
W moim odczuciu nie masz czego żałować...

No nie ma bo nie zna.
Ja znam, mam, gram i lubię. Jak również nie żałuję.
Od 2016 roku pisałem o niej na forum w wielorakich dyskusjach 30++ razy. Może warto się zapoznać, bo to nie nie zachwyty lecz różne opinie w zależności od przeznaczenia i pewnej logiki własnego know how. Również wielu innych autorów wypowiadało się o niej.
Jak poczytać?
W wyszukiwarce forum wpisujemy: Denon DL-103R, a w polu autor: ktoś. Dostajemy wyniki i poczytać, potem wyciągać wnioski - najlepiej własne, bo cóż z samego czytania nie za bardzo da się cokolwiek usłyszeć. Może posłuchać u kogoś lub gdzieś?
Budżet 2-3 jest całkiem fajny więc można spokojnie coś wybrać, może bez szaleństw nadmiernych, bo wkładki ogólnie jeśli szlif lepszy to i ceny w górę. Osobiście optuję za wkładkami MC fabrycznie nowymi, bez retipu i wcześniejszego użytkowania.
MM najczęściej idę w używki i zaopatruję się w dobrą igłę (nową).