Oddział Zamknięty - 1press Mint/Exc
-
- Gramofon: jest
Oddział Zamknięty - 1press Mint/Exc
Oddział Zamknięty, tłoczenie 1983 Muza SX 2171
Stan płyty po odsłuchu: NM-, kopertówki bez wpływu na brzmienie, gdyby nie sporadyczne pyknięcia na ostatnim utworze str. A byłby MINT.
Stan okładki MINT/EXCELLENT do oceny na zdjęciach.
60 zł (BLIK, przelew)
Stan płyty po odsłuchu: NM-, kopertówki bez wpływu na brzmienie, gdyby nie sporadyczne pyknięcia na ostatnim utworze str. A byłby MINT.
Stan okładki MINT/EXCELLENT do oceny na zdjęciach.
60 zł (BLIK, przelew)
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Re: Oddział Zamknięty - 1press Mint/Exc
Z tą ciekawą odpowiedzią to polemizowałbym

a kolega burz powinien wrócić do: viewtopic.php?f=28&t=656
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Ocena stanu okładki z oferty to jakaś kpina. Ocena reszty już jest w zasadzie nieistotna
-
Nikt nie musi brać, okładkę widać, a płytę przesłuchałem, choć nie moje klimaty.
Sugerowałem się tematem o ocenie płyt zamieszczonym na forum:
DOSKONAŁY (EXCELLENT)
okładka: okładka i opakowanie mogą odznaczać się niewielkim zużyciem
lub / i posiadać niewielkie zagięcia.
Jak ocena nie pasi, niech ta okładka będzie Exc—.
Sugerowałem się tematem o ocenie płyt zamieszczonym na forum:
DOSKONAŁY (EXCELLENT)
okładka: okładka i opakowanie mogą odznaczać się niewielkim zużyciem
lub / i posiadać niewielkie zagięcia.
Jak ocena nie pasi, niech ta okładka będzie Exc—.
-
Jeszcze dodam, że zdjęcia są z bocznym oświetleniem uwypuklającym wszelkie niedoskonałości. Mogłem zrobić w namiocie bezcieniowy i byłoby miodzio.
-
- Michal35
A na czym przesłuchiwałeś? Gramofon/wkładka/igła.
Wygląda nieźle, mam okładkę w lepszym stanie z uszkodzoną igłą ale sądząc po stanie okładki(chyba najwyżej G) to mam wątpliwości czy jest NM- ale może, chociaż nie spotkałem jeszcze tej płyty w stanie lepszym niż VG

Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
I dlatego uznałeś za sensowne wbijać się do ogłoszenia sprzedażowego kolegi?
Super.
Nożyczkuję.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Płyta znalazła nowy gramofonik, proszę jednak o chwilowe nie zamykanie wątku - poprosiłem nabywcę o ocenę rzetelności mojego opisu.
-
Tak, bo bez wpływu na jakość dźwięku. Nie napisałem „nowa”. Może poczekajmy na bezstronną ocenę, ok?
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Nie, bo mint to płyta nowa lub jak nowa. Czyli bez żadnych artefaktów typu kopertówki. Warto przyswoić oceny płyt i poligrafii bo jak kiedyś sprzedasz płyty na allegro czy tam innym olx to może wyjść z takich opisów niezły pasztet i już może nie być tak miło jak tutaj. Ocena okładki to już przegięcie na maxa ale o tym już koledzy się wypowiadali wyżej.
Moja ocena też jest bezstronna bo nie mam żadnego interesu w tej transakcji.
Nikt tutaj nie chce Ciebie w żaden sposób stygmatyzować tylko wyedukować. Zastanów się jak Ty byś się czuł jako kupiec płyty w stanie Mint a z paczkomatu byś wydłubał coś w stanie odbiegającym od deklarowanego? Nie byłoby fajnie prawda? Stąd uwagi tutaj byś po prostu nauczył się korzystać ze zrozumieniem z Record Collector's Grading System, możesz dzięki temu uniknąć w przyszłości przykrości i nerwów.
- Michal35
Spoko, wyluzujcie. Jak dojdzie do mnie to napiszę jak wg ,mnie jest
. Mam akurat parcie na tą płytę i mam fajną okładkę ze zniszczoną/zgiętą płytą tak że jak będzie VG+ to i tak będę zadowolony 

Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nośnik oceniony na M(mint) nie może zawierać kopertówek w żadnym stopniu, nawet jeśli płyta tak wygląda tuż po otwarciu "z folii". (kropka).
Dla tegoż faktu nie ma żadnego znaczenia co sądzi o niej sprzedawca i jak toto wycenił.
Ocena kupującego również nie może być uznana za obiektywną. Zatem nie będziecie tu koledzy mieli do czynienia z postulowaną oceną niezależną.
To tak z "lotu ptaka", bo Busz poprosił o niezamykanie wątku. W mojej opinii, po sprzedaży taki powinien być zamknięty, a temat owszem nadaje się do dyskusji w stosownym miejscu - i są takie, jak choćby stary dotyczący wyceny RCGS i Goldmine zakładany jeszcze przez Blisa nim zaczął słuchać kabli i bezpieczników (pozdrawiam Paweł!
).
Prezentowaną okładkę oceniam na G. Kto jednak powiedział, że G musi być brzydka?! to płyta z epoki, nie musi mieć pięknej okładki, bo jej walory kolekcjonerskie są inne. Ważne, że/bo/ jest cała.
Dla tegoż faktu nie ma żadnego znaczenia co sądzi o niej sprzedawca i jak toto wycenił.
Ocena kupującego również nie może być uznana za obiektywną. Zatem nie będziecie tu koledzy mieli do czynienia z postulowaną oceną niezależną.
To tak z "lotu ptaka", bo Busz poprosił o niezamykanie wątku. W mojej opinii, po sprzedaży taki powinien być zamknięty, a temat owszem nadaje się do dyskusji w stosownym miejscu - i są takie, jak choćby stary dotyczący wyceny RCGS i Goldmine zakładany jeszcze przez Blisa nim zaczął słuchać kabli i bezpieczników (pozdrawiam Paweł!

Prezentowaną okładkę oceniam na G. Kto jednak powiedział, że G musi być brzydka?! to płyta z epoki, nie musi mieć pięknej okładki, bo jej walory kolekcjonerskie są inne. Ważne, że/bo/ jest cała.