piotrjazz pisze: ↑02 sty 2025, 18:10
Charwel pisze: ↑02 sty 2025, 14:15
Takiego Herbiego wyhaczyłem z 1983r

fajny , ja ciągle mam "w planach". Swoją drogą jakoś do tej pory nie trafił na moją półkę żaden album, gdzie można by usłyszeć Marsalisa. To by ɓyła dobra okazja, przy okazji kolejnego Hancocka. Pewnie będzie to cd ale napewno także japońskie
A przy okazji jakbyś mógł podawać też link do Discogsa, wielu myślę by to pomogło.
To taka sugestia tylko

Mało chętnych , w tym wątku ostatnio, do podzielenia się tym czego warto posłuchać.
Ale patrząc po liczbie odsłon sporo osób szuka tu inspiracji, i sprawdzone wydanie pewnie by niektórym pomogło.
Dzięki Piotrek

Ja tego Discogsa to nie do końca ogarniam, bo tam jest tyle tych wersji, ale staram się szukać. Płyta bardzo fajna , a z inspiracjami to masz rację. Zawsze tu zaglądam i później słucham płyt, które tub wrzucacie

Odtwarzacza CD nie mam, bo mój umarł, ale już zamówiony od sprzętowego Guru z forum i jak będzie, to będę też kompletować płyty CD, które wrzucasz

Ja niestety nie mam za wiele płyt jazzowych, a już na pewno nie mam takich, których nie masz Ty, ale mogę wrzucać czego słucham

Fajnego Davisa też dorwałem ostatnio, to też się pochwalę

To chyba ten
https://www.discogs.com/release/3462529 ... avis-Decoy
Pozdrawiam serdecznie
Robert