Intryga się splata, całość idealnie trafia w klimat, zaś scena z czwartego odcinka stanowi istny trybut złożony pierwowzorowi, zarówno książce, jak i ekranizacji.
To super że siadło. Sorry że nie odpisywałem- ślepota jakaś mnie dopada ostatnio. Widziałem wczoraj 6 odcinek, zmieszany jestem szczególnie po finałowej scenie. Czy to było potrzebne? Się okaże w siódmym Bez spoilerów
No nie mów, bo jeszcze Rysiek Gere tam gra i major Kozłowa jako dziewczyna Bonda, a całkiem spoko D z niej.
Teraz obleciałem:
Agentka o 100 twarzach, odradzam bo co prawda Jenniffer Garner w roli głównej, ale to kiepska farsa i po dwóch czy 3 odcinkach odpadłem i nie wrócę. Moim zdaniem naciągany gniot.
Quantico - jakiś tasiemiec po 24 odcinki sezonów trzech, gdzieś w 6 odcinku jestem i wysokich lotów nie ma ale nim znajdę coś innego to tak z doskoku można się pogapić, szukam czegoś innego. Taki tam 3 kategorii serial TV najpewniej.
Say nothing, mam od dawna obejrzane i nawet tu anonsowałem, że warto. Dobrze jest sobie przeczytać też skrót historii IRA w ogóle, co by się jakoś osadzić w płaszczyznach odłamów i meandrach zasad ideologicznych.
Szukam czegoś na świąteczne wieczory, bo wieje bylejakością. Może coś na Apple TV mnie zaskoczy.
100 lat samotności
Rewela!!!
Żonie się tak spodobał, że książka jedzie
Córka właśnie zajechała do tatusia i mamusi na święta
No i poleciła Outlander. 2 odcinki bardzo słuszne obejrzeliśmy
Oba Netflix
No i polecam z Topą Bartkiem Powrót
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
100 lat samotności
Rewela!!!
To jeszcze Flet z mandragory, W. Łysiaka*. Nie filmowane, a konwencja tejże płaszczyzny.
*autor znakomity w powieściach z tłem historycznym, niestety obecnie na prawo od tego wybitnego literata już tylko ściana.
Ło matko, Darek, kiedy ja to czytałem, będzie ponad 30 lat temu A na półce stoi, muszę sobie powtórzyć. Pamiętam że rodzajem kontynuacji był Statek. O ile dobrze pamiętam to autorowi stuknęło 8 dyszek, kiedyś regularnie pisywał w Tysolu, dawno go nie czytałem.
Intryga się splata, całość idealnie trafia w klimat, zaś scena z czwartego odcinka stanowi istny trybut złożony pierwowzorowi, zarówno książce, jak i ekranizacji.
To super że siadło. Sorry że nie odpisywałem- ślepota jakaś mnie dopada ostatnio. Widziałem wczoraj 6 odcinek, zmieszany jestem szczególnie po finałowej scenie. Czy to było potrzebne? Się okaże w siódmym Bez spoilerów
Siadło, a jakże. Choć wolał bym widzieć na miejscu głównej bohaterki kogoś w innym typie urody (ostatnio pojawia się b. dużo produkcji poprawnych politycznie na siłę - często ze szkodą dla utworu), oraz średnio mi pasuje "wsparcie" jakie rodzina jej udziela. Ale to tylko moje przemyślenia.
Zielonego pojęcia nie mam jak mieli rozegrać Yellowstone gdyby Costner został ale to jak rozegrali to po jego odejściu to jest k.rwa sztos!!! Za jakiś rok zarzucę sobie całość ciągiem żeby wszystko solidnie utrwalić
Zielonego pojęcia nie mam jak mieli rozegrać Yellowstone gdyby Costner został ale to jak rozegrali to po jego odejściu to jest k.rwa sztos!!! Za jakiś rok zarzucę sobie całość ciągiem żeby wszystko solidnie utrwalić
Też mi się takie zakończenie podobało. Już czas żeby to zakończyć, ale będę tesknił za Beth
To pokazuje jak łatwo teraz piszą scenariusze do zmieniających się warunków i ze słabej sytuacji można fajnie wybrnąć
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
100 lat samotności
Rewela!!!
To jeszcze Flet z mandragory, W. Łysiaka*. Nie filmowane, a konwencja tejże płaszczyzny.
*autor znakomity w powieściach z tłem historycznym, niestety obecnie na prawo od tego wybitnego literata już tylko ściana.
Dzieki
W koszu na allle
W szóstym odcinku trochę polskiego akcentu. Szakal potrzebuje szybko zwiać i jak to zwykle bywa auto nie chce odpalić. A jest to nasz poczciwy polonez truck