wesh pisze:patrykut pisze:Muszę zwrócić tutaj uwagę na wygląd ze względu na pokój, dlatego chciałbym jedynie coś z tych "vintage". Jeśli nie padnie więcej propozycji, chyba zdecyduję się na tego Kenwooda KR-5030.
A więc... Sprzedawca tego Kenwooda odpisał do mnie jakiś czas po zakupach. Pozwolę sobie zacytować wiadomość od niego:
"Witam wszystko jest 100% sprawne i potencjometry nie trzeszczą
Pozdrawiam."

Dobra, dobra. Ja też nabyłem super sprawnego Kenwooda kr5030 z allegro (
http://allegro.pl/amplituner-kenwood-kr ... 51432.html ). Prawdą jest, że za taką cenę nie mogłem się spodziewać bóg wie czego, ale nie skłamię też pisząc, że spodziewałem się trochę lepszego stanu. Pierwszego dnia maszyna działała bez zarzutu, chyba złośliwie. Ale już następnego dnia, przez dłuższy czas brak było dźwięku w jednym z głośników, po ich zamianie zaś w drugim, gniazdo B tak samo, wszystko działa wg swojego widzimisię Potencjometry w większości wykrzywione i trzeszczą, antena ułamana przyklejona taśmą klejącą. Do tego przy włączaniu w trakcie grania maszyna nie zaskakuje i krępująco milczy, tak samo przy zmianie na fm/aux/whatever. Czasem praży, czasem nie. Całość śmierdzi kurzem i starym żulem jak się podgrzeje. Dzisiaj będę czyścić całość, poza tym myślę, że potencjometry to akurat betka, martwi mnie to stereo, trzeszczący dźwięk nie tylko przy kręceniu gałką, także na basach i przy głośniejszym graniu. Możliwe też że stare głośniki nie dają sobie rady. Przy okazji chciałbym spytać o sensowne nagłośnienie w postaci kolumn najlepiej trojdroznych o szerokosci do 30cm i cenie do 500zł, Zaś co do amplitunera to bardzo przydałby mi się jego schemat w celu ewentualnej naprawy bądź wskazówka gdzie można takowy znaleźć. Dzięki pozdrawiam i kłaniam się uniżenie.