Wgryzam się dopiero w tematykę gramofonów i nie jest lekko

Tomek
Raczej tak.jimmy_jones pisze:różnica w cenie 170 pln a zysk w postaci napędu bezpośredniego (czy warto?).
Niestety, nowe dobre gramofony nie są tanie, a poniżej tysiąca złotych to w tym wypadku znaczy "tanio".jimmy_jones pisze:Ale może jakiś inny ciekawy model mieści się w tej cenie?
To jest ten sam szajs co Twoje Lenco. Naucz się patrzeć na zdjęcia i rozpoznawać te same pudłaAirCo36 pisze:Wojtek, a co sądzisz o MARANTZ TT5005, bo w sumie w tym budżecie byłby do wyhaczenia i sam się nad nim zastanawiam???
Marantz TT-42 to to samo co Dual CS-415. Nie polecam, bo mimo że wygląda porządniej to nie ma regulacji ramienia.AirCo36 pisze:I tak przy okazji czy model MARANTZ TT-42 to dobry kierunek (używka, ale w połwie tego budżetu)?
Szukaj w wątku "do 800zł"jimmy_jones pisze:To trochę zmięknę, a może propozycja jakiegoś używanego do 800 wartego uwagi?
Warto bo odpada ci pasek do wymiany, bardziej stabilne obroty i cięższy. Ale jeśli nie zamierzasz bawić się w djkę scratche to odpuść sobie te reloopy bo to słaby sprzęt jeśli chcesz w pełni cieszyć się odsłuchem winyla. Nie ma to regulacji wysokości ramienia, podstawa ramienia z tandetnego tworzywa, zje***y niedziałający antyskating, więc co mówię bo mam rp-4000. Nagłośnienie mam słabiutkie, co prawda stoi na regale ale jak podgłośniłem to zaczynał się sprzęgać, wibracje szły przez tą gównianą konstrukcję na igłę od basu. Dałem pod nóżki podkładki z filcu to pomogło. Po co wogóle w djskie gramofony się pchasz? Dopiero w przedziale 1000-2000zł można nabyć dobry sprzęt tego typu. Niech forumowi koledzy doradzą porządny gramofon dla "audiofila".jimmy_jones pisze:Nie widzę obecnie innej opcji jak wybór pomiędzy Reloop rp-1000 a Reloop rp-2000, różnica w cenie 170 pln a zysk w postaci napędu bezpośredniego (czy warto?).
Może dlatego, że taki model mu doradziłem, skoro szuka nowego do 800 złotychslide pisze:Po co wogóle w djskie gramofony się pchasz?
Pozwolę sobie się wtrącić: wśród Dj-ów Reloopy też nie cieszą się najlepszą opiniąslide pisze:Ale jeśli nie zamierzasz bawić się w djkę scratche to odpuść sobie te reloopy bo to słaby sprzęt jeśli chcesz w pełni cieszyć się odsłuchem winyla.jimmy_jones pisze:Nie widzę obecnie innej opcji jak wybór pomiędzy Reloop rp-1000 a Reloop rp-2000, różnica w cenie 170 pln a zysk w postaci napędu bezpośredniego (czy warto?).
A mógłbyś z trochę większym szacunkiem wyrażać się o moim gramiaku?? Przy tym sprzęcie ruchałem..... więc trochę mi przykro czytać takie epitety!Wojtek pisze:To jest ten sam szajs co Twoje Lenco. Naucz się patrzeć na zdjęcia i rozpoznawać te same pudła
Tamta firma dawno już nie istnieje, potem ktoś odkupił prawa do logo od następców prawnych, czy wierzycieli i okleja tym chińskie radyjka.AirCo36 pisze:Poza tym firma Lenco tworzy sprzęt muzyczny od 1946roku.... na pewno przez ten czas zrobiło coś hi-endowe'go.....
Wow. Czacha dymi.AirCo36 pisze:Można do niego dokupić nawet oryginalną igłę: