Ostatnio oglądałem...
-
Re: Ostatnio oglądałem...
Strasznie muli na tempie 5 sezon. Były szybsze. Nowy odcinek również. Nie żebym miał coś przeciw, bo przyjemnie ogląda się codzienność na ranczu ale już trochę kręcą się w kółko.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Gdzieś mi się przewinęło przed oczami że Yellowstone ma australijski odpowiednik i podobno co najmniej dorównuje temu. No ale tytuł uciekł...
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Terytorium.
Koło Yellowstone to nawet nie stał.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- daru0105
Powinna być już kontynuacja:
"W Polsce dziewiąty odcinek piątej serii pojawi się dopiero 14 listopada."
Mam zamiar właśnie dla tego serialu kupić subskrypcję Sky na miesiac lub dwa
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Stary człowiek - 2 sezony jak na razie i bdb dotąd całkiem, Bridges, Litgow. Perypetie starych agentów FBI zakorzenione w okresie CA=Camping Afganistan, jak mawiano za komuny u nas.
W trakcie jestem:
Say Nothing - 9 kawałków pierwszego sezonu i chyba jedynego bo i po co kolejny? Irlandia Północna/Londyn/Belfast/Ulster, IRA, historia, strategia, ideologia.
Bdb rysy psychologiczne bohaterów w post klimacie lat 70tych. Dobre kostiumy i realia epoki. W tym muza, no może poza Cream .. normalna radiowa sieczka tamtych lat. Robi dobre tło bez naciągania i selekcji wstepnej.
https://www.filmweb.pl/serial/Nic+nie+m ... 4-10059282
Całość trochę nawiązuje konwencją do W imię ojca z Danielem Day Lewisem.
W trakcie jestem:
Say Nothing - 9 kawałków pierwszego sezonu i chyba jedynego bo i po co kolejny? Irlandia Północna/Londyn/Belfast/Ulster, IRA, historia, strategia, ideologia.
Bdb rysy psychologiczne bohaterów w post klimacie lat 70tych. Dobre kostiumy i realia epoki. W tym muza, no może poza Cream .. normalna radiowa sieczka tamtych lat. Robi dobre tło bez naciągania i selekcji wstepnej.
https://www.filmweb.pl/serial/Nic+nie+m ... 4-10059282
Całość trochę nawiązuje konwencją do W imię ojca z Danielem Day Lewisem.
-
Na Prime w weekend oglądałem dwa filmy.
Jedna krew (Finestkind) - akcja niespieszna zwłaszcza przez pierwszą godzinę
ale sporo dobrego obyczaju i ostatecznie podobał mi się, nawet bardzo. Lubię takie kino. Taka solidna 7.
Drugi to Zbrodnie pamięci (Knox Goes Away) - wydawać by się mogło, że o płatnych zabójcach nakręcono już wszystko co się da a tu taki zaskok.
Świetny M. Keaton w fajnym filmie na wieczór. Żaden highend ale dobrze się ogląda.
Jedna krew (Finestkind) - akcja niespieszna zwłaszcza przez pierwszą godzinę

Drugi to Zbrodnie pamięci (Knox Goes Away) - wydawać by się mogło, że o płatnych zabójcach nakręcono już wszystko co się da a tu taki zaskok.
Świetny M. Keaton w fajnym filmie na wieczór. Żaden highend ale dobrze się ogląda.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
- TomekT
Arkadyo, na jakim streamingu? 

Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
-
Musiałes przeoczyć bo w pierwszym zdaniu napisałem, że na PRIME.
- TomekT
Pozdroofka

- Myszor
Tymczasem Apple jak zwykle po cichutku odpaliło drugie sezony bardzo dobrych seriali: Silos i Bad Sisters.
Oba zapowiadają się znakomicie. Szczególnie się cieszę na Bad Sisters bo pierwszy sezon mnie urzekł w każdym aspekcie.
Oba zapowiadają się znakomicie. Szczególnie się cieszę na Bad Sisters bo pierwszy sezon mnie urzekł w każdym aspekcie.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Opis tych Sisters niezbyt zachęca, ale spoko jak tak, to zobaczę pierwszy sezon.
Silosa zobaczyłem trailer i zapowiedź dość interesująca. No to fajnie, bo nie miałem pomysłu co oglądać akurat.
Silosa zobaczyłem trailer i zapowiedź dość interesująca. No to fajnie, bo nie miałem pomysłu co oglądać akurat.
- daru0105
Czekałem z niecierpliwością na Gladiatora II i pierwszy odcinek serialu Diuna Proroctwo.
Z Gladiatora wróciłem przed chwilą, a Diunę obejrzałem z rana na HBO Max.
Wrażenia?
Gladiator II nawet w połowie nie dorównuję jedynce.
Absurdy z walkami na arenie czyli Koloseum. Co oni tam za jaja wyprawiają. Gdyby to wycieli i gdybyśmy zapomnieli o pierwszej części, no to jeszcze dało by się przełknąć wypad do kina.
Może i jakiejś tragedii nie było, ale oczekiwałem od Ridleya Scotta dużo więcej, przy podobno największej kasie w historii kina
Serial Diuna, pierwszy odcinek mnie zainteresował. Dobrze rozwija się fabuła z intrygą i polityką . Świetna rola Emily Watson jako Matka Wielebna.
Myślę, że akcja się nieźle zagęści i to będzie udany serial. Tym bardziej, że Diuna I i II to dla mnie świetne produkcje. To były jedne z lepszych filmów sf ostatnich lat.
Dobrze mi się oglądało 1 odcinek, czekam na następne
Z Gladiatora wróciłem przed chwilą, a Diunę obejrzałem z rana na HBO Max.
Wrażenia?
Gladiator II nawet w połowie nie dorównuję jedynce.
Absurdy z walkami na arenie czyli Koloseum. Co oni tam za jaja wyprawiają. Gdyby to wycieli i gdybyśmy zapomnieli o pierwszej części, no to jeszcze dało by się przełknąć wypad do kina.
Może i jakiejś tragedii nie było, ale oczekiwałem od Ridleya Scotta dużo więcej, przy podobno największej kasie w historii kina
Serial Diuna, pierwszy odcinek mnie zainteresował. Dobrze rozwija się fabuła z intrygą i polityką . Świetna rola Emily Watson jako Matka Wielebna.
Myślę, że akcja się nieźle zagęści i to będzie udany serial. Tym bardziej, że Diuna I i II to dla mnie świetne produkcje. To były jedne z lepszych filmów sf ostatnich lat.
Dobrze mi się oglądało 1 odcinek, czekam na następne
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Myszor
Czasem lubię sieknąć dobrą animację jak np. The Bad Batch czy Miłość, Śmierć, Roboty.
W zeszłym roku totalnym sztosem był dla mnie Blue Eye Samurai
https://www.filmweb.pl/serial/Niebiesko ... 3-10042027
W tym roku królem lasu został zdecydowanie drugi sezon Arcane.
https://www.filmweb.pl/serial/Arcane-2021-873628
Ba, pokuszę się o stwierdzenie, że to najlepsza animacja jaką widziałem w życiu.
Steam punk z taką kreską, nerwem, muzyką że szczena mi opadła.
Początek każdego odcinka powala jak młotem a potem jest tylko lepiej.

Ba, pokuszę się o stwierdzenie, że to najlepsza animacja jaką widziałem w życiu.

-
Musze zerknąć na Arcane bo Miłość, Śmierć i Roboty wchodził mi jak miodzioMyszor pisze: ↑19 lis 2024, 22:57Czasem lubię sieknąć dobrą animację jak np. The Bad Batch czy Miłość, Śmierć, Roboty.
![]()

a i niebieskookiego samuraja tutaj polecałem bo świetny miraż kamery holywód z japońską kreską.
Ja ze swojej strony polecę Tobie anime - Cyberpunk: Edgerunners jeżeli nie widziałeś.