Osobiście uwielbiam punk rocka, a ta składanka to esencja brytyjskiego grania, ale nie o taki Polljazz chodzi
Poljazz 1972-1991
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Re: Poljazz 1972-1991
No Orzeł, ale żeś wylądował
Osobiście uwielbiam punk rocka, a ta składanka to esencja brytyjskiego grania, ale nie o taki Polljazz chodzi
-
orzel_96
Taki czyli jaki ?
W sumie zastanawia mnie jak to było że wytwórnia mająca w nazwie jazz wydała np. płytę Exploited, Dezertera lub Kata. 
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
-
Felix1988
Poszukaj informacji jak to drzewiej, czyli za PRL-u, bywało, nie zaśmiecaj tematycznego wątku. A bywało różnie, choćby producentem płyty "Melodie cygańskie" sióstr Rayfer była firma... Metal Mind Productions i nikogo to nie dziwiło, bo każdy chciał zarabiać, wtedy również
-
Vasquez
U mnie dzisiaj niespodzianka, kupiłem kilka płyt poljazzu na olx i ktoś wysłał w kartonie, w którym PSJ wysyłało w tamtych czasach.
- Jacek_Karolak
Fantastyczne znalezisko. Fantastyczne. Osobiście lepiłem te pudełka, wsadzałem płyty i wysyłałem. Cudna pamiątka z tamtych czasów.
Dziadek Jacek
Dziadek Jacek
Ocalić od zapomnienia zapomniane firmy: Poljazz i Pronit. Póki jeszcze żyjemy, zostawmy po sobie ślad na Ziemii.
- Jacek_Karolak
Tak, Poljazz wydał płyty z punkiem i udzielał licencji innym wydawnictwom. Pamiętajcie, że Pronit się oderwał od Polskich Nagrań. W senie, sami zaczęli wydawać płyty.
Dziadek Jacek
Dziadek Jacek
Ocalić od zapomnienia zapomniane firmy: Poljazz i Pronit. Póki jeszcze żyjemy, zostawmy po sobie ślad na Ziemii.
- fanpolishjazz
- Gramofon: THORENS TD318 MKII
- Kontakt:
Witajcie, czy ktoś z szanownych forumowiczów potrafi mi udzielić informacji o osobach pełniących funkcje kierownicze w Wydawnictwie Płytowym POLJAZZ w latach 1972-1991 ?
Konkretnie chodzi mi o osoby Jerzego Grudzińskiego i Andrzeja Zarębskiego. O ile Pan Andrzej Zarębski z racji pracy w Polskim Radio jest osobą znaną o tyle osobę Pana Jerzego Grudzińskiego zasnuwa mgła tajemnicy.
Potrzebuję ich foto i info na temat lat w jakich kierowali POLJAZZ-em.
Może ktoś ma jakieś informacje?
Pozdrawiam
Adam
Zielona Góra
Konkretnie chodzi mi o osoby Jerzego Grudzińskiego i Andrzeja Zarębskiego. O ile Pan Andrzej Zarębski z racji pracy w Polskim Radio jest osobą znaną o tyle osobę Pana Jerzego Grudzińskiego zasnuwa mgła tajemnicy.
Potrzebuję ich foto i info na temat lat w jakich kierowali POLJAZZ-em.
Może ktoś ma jakieś informacje?
Pozdrawiam
Adam
Zielona Góra
No Music No Life !!!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jacek Karolak na pewno będzie wiedział, ale to już będziesz musiał do niego bezpośrednio uderzać bo chyba przestał odwiedzać forum.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum