Chętnie dowiem się dlaczego uważasz ,że szkoda Hany dla Iskry ?
Hana SL + Iskra ?
-
- Gramofon: jest
Re: Hana SL + Iskra ?
O blaszanych gniazdach RCA i ich mocowaniu wspominałem. Przypominam, że ta konstrukcja startowała od ceny sprzedaży poniżej tysiąca złotych. I tak należy ją pozycjonować, a nie kreować highendu.
Ktoś zaraz napisze, że "cena nie gra". Bo nie gra, ale jest jakimś wyznacznikiem, na początku poszukiwań preampa (czy innego sprzętu) określamy zazwyczaj budżet, w jakim możemy się poruszać.
Taka jest moja subiektywna opinia "w temacie Iskry". To na pewny świetny preamp - w swojej klasie cenowej, ale raczej przed ostatnią podwyżką.
Dla mnie EOT.
Ktoś zaraz napisze, że "cena nie gra". Bo nie gra, ale jest jakimś wyznacznikiem, na początku poszukiwań preampa (czy innego sprzętu) określamy zazwyczaj budżet, w jakim możemy się poruszać.
Taka jest moja subiektywna opinia "w temacie Iskry". To na pewny świetny preamp - w swojej klasie cenowej, ale raczej przed ostatnią podwyżką.
Dla mnie EOT.
-
Rozumiem ,że to są Twoje argumenty ,w temacie dlaczego szkoda Hany dla Iskry ?burz pisze: ↑18 lis 2024, 19:37O blaszanych gniazdach RCA i ich mocowaniu wspominałem. Przypominam, że ta konstrukcja startowała od ceny sprzedaży poniżej tysiąca złotych. I tak należy ją pozycjonować, a nie kreować highendu.
A możesz powiedzieć coś o dźwięku jaki daje połączenie Hany i Iskry ? Bo nigdzie nie doczytałem nic na ten temat.
I proszę powiedz ,jak wyglądają "blaszane gniazda RCA" .
-
No OK.Już wiem.Dla mnie gniazda jak gniazda.
A możesz coś o dźwięku Hany i Iskry ,bo nic nie napisałeś na ten temat.
Wiesz...gniazda gniazdami ,ale dźwięk jest najważniejszy.
-
To nie doczytałeś, że nie słuchałem i o dźwięku się nie wypowiadam?
"Gniazda jak gniazda"... hmm, naprawdę widziałeś taki paździerz w jakimś sprzęcie wycenianym na ponad 2 tysiące???
"Gniazda jak gniazda"... hmm, naprawdę widziałeś taki paździerz w jakimś sprzęcie wycenianym na ponad 2 tysiące???
-
Powiem Ci ,że widziałem.I to w znacznie droższym sprzęcie.
https://allegro.pl/oferta/gramofon-rega ... ypEALw_wcB
A nie ,sorry .To nie paździerz.To MDF

Poważnie?Nie słuchałeś ?
Czyli Hana nie teges z Iskrą ,bo ta druga ma "blaszane gniazda RCA " i jest obecnie droższa niż na starcie?
-
Ja o gniazdach, ty o gramofonowej plincie... Sorry, ale kończę dyskusję o niczym. Masz Iskrę? Gratuluję i wszystkiego dobrego życzę. Nie masz? Kup.
-
Pytałeś czy widziałem paździerz w sprzęcie za ponad 2 tyś. zł.
To Ci pokazałem.Bo ja ten gramofon miałem w rękach.
Ty twierdzisz ,że jakaś wkładka nie jest odpowiednia dla jakiegoś preampa ,pomimo tego ,że nie miałeś i nie słuchałeś takiego zestawienia.
No brawo.

A podobno w tej zabawie chodzi o dźwięk.
-
Paździerz - potocznie to rzecz, przedmiot słabej jakości (w tym przypadku gniazda). Nie bierz wszystkiego dosłownie, również moich wątpliwości

To jak, masz Iskrę czy nie?
-
Skoro pytałem Ciebie o to jak wyglądają "blaszane gniazda RCA " , to jak sądzisz?
Ale tu nawet nie chodzi o to co kto ma ,tylko o to ,że Ty czegoś nawet nie dotknąłeś a wypowiadasz się na ten temat.O ile te gniazda można zobaczyć na zdjęciach w internecie ,to już z brzmieniem jest raczej ciężko.
Akurat w przypadku P6 potoczne określenie "paździerz" zbiega się z rzeczywistym.MDF bardzo niewiele odbieda od paździerza.
-
Taki na przykład Muarah MT-3 - plinta z "paździerza", znaczy MDF. I co, też bieda? Naprawdę próbujesz porównywać paździerz z MDF?
A rzeczonej RP6 zapewne też nie masz, jak Iskry.
A rzeczonej RP6 zapewne też nie masz, jak Iskry.