zastanawiam się ostatnio czy można w Polsce dorwać jakieś muzyczne czasopismo poświęcone ProgRockowi? Może być ono również w języku angielskim. Interesuje mnie format papierowy

Z zagranicznych gorąco polecam:Roszp pisze: Oczywiście można sięgać po czasopisma zagraniczne, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy jest jakieś stricte ukierunkowane na muzykę progresywną.
Mam nadzieje, ze nie pominales nr z swietnym artykulem dotyczacym Magmy, projektow z nia zwiazanych...oraz innych formacji z kregu Zeuhl...plyta tez w tym klimacie.threaz pisze:Niemniej jednak bardzo się cieszę, że odnalazłem czasopismo, które porusza praktycznie dokładnie takie tematy, jakie mnie interesują. Opcja, która pozwala na zamawianie poprzednich wydań jest świetna. Trzy właśnie do mnie idą. Jeszcze raz wielkie dzięki!
Łał, prezentuje się naprawdę genialnie. Wiesz może jak to jest z wysyłką od Polski, jeżeli w ogóle taka opcja jest przewidziana (w co szczerze wątpię)? Wersja elektroniczna będzie ostatecznością, ponieważ lubię mieć ten kontakt z prasą, tak samo jak z winylami i książkami. Niby można mieć to wszystko na laptopie, ale uczucie, kiedy możesz doświadczyć tego "na własnej skórze" jest niezastąpione!vinyl_freak pisze:Z zagranicznych gorąco polecam:Roszp pisze: Oczywiście można sięgać po czasopisma zagraniczne, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy jest jakieś stricte ukierunkowane na muzykę progresywną.
1) Flashback Magazine http://www.flashbackmag.com/ - 212 stron!!!!
2) Shindig Magazine http://www.shindig-magazine.com/
Oba na bardzo wysokim poziomie niestety raczej nieosiągalnym dla Lizarda.
Jeżeli chodzi o numer wiosenny, oczywiście. W sumie to mój ulubiony numer, wśród tych, które posiadam. Pamiętam jednak, że do owego numeru był dołączony kompakt z neo-progiem, a do zimowego numeru tego samego roku, faktycznie załączony był wspaniały "magmowy" krążekMam nadzieje, ze nie pominales nr z swietnym artykulem dotyczacym Magmy, projektow z nia zwiazanych...oraz innych formacji z kregu Zeuhl...plyta tez w tym klimacie.
Flashback kupuje w sklepie Megadisc w Warszawie ( www.megadisc.pl ) Shindig! kupuje mi znajomy, który mieszka w UK, nie ma problemu z prenumeratą i wysyłką do PL. Płacisz przez PayPal. Szczegóły znajdziesz na stronie Shindig! w zakładce"subscribe".threaz pisze:Wiesz może jak to jest z wysyłką od Polski, jeżeli w ogóle taka opcja jest przewidziana (w co szczerze wątpię)?
Dlaczego? Nie przesadzajmy, jest 2013.threaz pisze:Wiesz może jak to jest z wysyłką od Polski, jeżeli w ogóle taka opcja jest przewidziana (w co szczerze wątpię)?
W orginale jest o niebo lepsze tymbardziej ze dostajesz jeszcze CD (nagrane bardzo ladnie) Orginalne numery mozesz kupic na ebay Tylko jest to troche drogie ( £7.99 + wysylka) ale mozna tez tansze kupic tyle ze uzywki. Napewno z czystym sumieniem moge polecic ten magazyn. Nakrece filmik i dam linka aby mozna bylo zobaczyc calosc jak wyglada. Wersja on line tez jest fajna ale porownac to mozna do sluchania mp3 i winyla czy CD. Moze tylko ja tak to odbieram ale te wszystkie pisma, gazety, ksiazki w kompie sa pustethreaz pisze:Zazdroszczę, konkretny content. Widzę, że w kolejnym numerze będzie prezentowany Camel. Chyba pokuszę się o subskrypcję i to nie w wersji elektronicznej. No wspaniale to wygląda!
Edit:
W Polsce poki co musimy zadowolić się nowym numerem Lizarda, nieco spóźnionym jak zresztą każdy. Dzisiaj pójde do Empiku, mam nadzieję, że już jest.
Byłbym wdzięczny. Myślę, że nie tylko ja.Darek pisze:Nakrece filmik i dam linka aby mozna bylo zobaczyc calosc jak wyglada.
Dokładnie o tym wcześniej wspominałem.Darek pisze:Wersja on line tez jest fajna ale porownac to mozna do sluchania mp3 i winyla czy CD. Moze tylko ja tak to odbieram ale te wszystkie pisma, gazety, ksiazki w kompie sa puste