Cielawe czy Darkman wytrzyma tyle mądrości od... Łomen omen..... Małolata
Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Re: Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaculek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- Avarice
- Gramofon: WG-402
Wrzuciłem to właśnie z myślą o Darkmanie. Najlepszy jest koniec, który zapowiada najwybitniejszy LP w historii Pink Floyd.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie oglądałem, bo pomyślałem, że Avarice linkuje jakieś wydanie i go po prostu słuchał.
Eeee looz u mnie dzisiaj dzisiaj obskurna pogoda, to Obscured By Clouds słuchałem coś 2x i potem "Te łóżka momentalne" i teraz Basia Streisant Memories leci. A BTW to o tej porze akurat w niedzielę niemal zawsze kończę Trybunał Dwójki - Jacka Hawryluka no tak, na Dwójce PRII.
- jaca1970
Nie oglądał...
Ale zobaczy, zobaczy....
Genów nie wydłubiesz
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaculek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
- blispx
szczerze? to na sieci są już DSD256 zgrane z Reel 2 Reel (Studer + TASCAM) i brzmi to zajebiście o wiele lepiej niż jakieś UHQR 
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- jaca1970
Szczerze, nie kuman tych danych....
i nawet mi sie nie chce szukać....
Wy młodzi.....
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Na czym polega tu ściema?
https://www.discogs.com/sell/item/3327794163
Nie znam się, ale w cuda nie wierzę...
https://www.discogs.com/sell/item/3327794163
Nie znam się, ale w cuda nie wierzę...
- blispx
Norwegowie są dziwni ale.. za tyle to można zaryzykować choćby dla wypełniaczy 
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- pavlos
Nie, nie kupię. Więc proszę bardzo...
Gościu musiał się rypnąć o trzy zera, bo ma w ofercie inny egzemplarz za 1665 jurków, z nieco słabszym stanie.
Więc jak dojdzie co do czego. to będzie chciał sprostować.
Ewidentnie zna się na rzeczy,
Gościu musiał się rypnąć o trzy zera, bo ma w ofercie inny egzemplarz za 1665 jurków, z nieco słabszym stanie.
Więc jak dojdzie co do czego. to będzie chciał sprostować.
Ewidentnie zna się na rzeczy,
- darkman
- Kontakt:
No przeca nie napisałem, że nie. Długie to na raty pewnie zobaczę, ale owszem. Może dzisiaj nawet
Fajne ale nie biere mnie zupełnie.
Nam wódka nigdy nie zaszkodzi.
UHQR nie jestem zainteresowany. Natomiast box 50's pełny to owszem, jak się ma 20,30 i 40 to pewnie wypada mieć i gdybym był bogaty jak Tevie Mleczarz to pewnie bym Se kupił, co może się wydarzyć.
Z drugiej strony tylko do mienia to tak średnio mi się chce. Już tak zbieram Beatlesów, jak znaczki. Np Revolver, 7 wydań i nawet Bart_S mi chciał jeden egz ostatnio wyrwać, a się nie zgodziłem.. na twardziela lecąc "vinylomacho"!
Już chyba niedostępne, linkuje mi się 2nd press / ? O to chodziło Jacku?
Tu gadgety OK, naklejki z org., back side glue hide.
Tak czy siak standard, a hitowa naklejka to z pressa japońskiego, czyli pocztówka dwustronna z obiema design "naklejek" na front i cover. No i sygnowane plakaty. (tu chłopaki mają tę pocztówkę, wiem bo brali ode mnie, natomiast sam jeszcze nie mam bo moje wydanie decomplet troszkę właśnie ze zwykłymi choć może i były różne edycje - nie wiem , ale to się wytnie).
- pavlos
Linkowalo do solid prism a2/b2 vg+/vg+ za 2 jurki.
- blispx
solid triangle jak już
- darkman
- Kontakt:
Aaaa to nie drogo.
Pisałem już parę razy i nawet wyjaśniałem, ale chłopaki są mocno asertywni i twardzi jak kamień.
Chłopaki poczytajta Barry Łajta np: co to znaczy solid wood w budowie instrumentów muzycznych, gitar czy skrzypiec. To wyjaśni sprawę.
A informacyjnie pryzmat - to to co na okładce, a nie na label. Pryzmat z rozszczepieniem światła białego na cover DSOTM nie jest solid nawet tylko outliner czyli pusty w środku bez wypełnienia i tak ma być.
- pavlos
- darkman
- Kontakt:
Daru, interesujące Ciebie nagrania live z 1971 wydała francuska bootlegownia Verne, poza wymienionymi
Wzmiankowane utwory mogą się też znajdować na :
2LP BBC Live In Concert Paris Theatre 1970-1971 – top sound Verne 113,
(pewnie trzeba sprawdzić listing)
Co do jakości to jest niezła, jednak to bootlegi i zdaniem moim, Andriko czy Amiku istotna jest wartość historyczna tych nagrań, a sound zasadniczo jest drugorzędny.
W sumie to trzeba by porównać ją z plikami, jednak jak sądzę źródło będzie to samo. Przypuszczam, że i tak wybrano najlepszą jakość z dostępnych recorderów, a "top sound" oznacza zwykle konsoletę (soundboard i w tym wypadku reel to reel, choć stan zachowania bywa różny).
Co prawda okładki jak (OBI) nie grają, ale tu jakość jest bardzo wysoka obecnie.
Co to ma wspólnego z tematem? No wszystko, nikt przecież nie lubi Watersa
, a gra tu i ówdzie.
To albumy 2LP z 1 i 2 wieczorem live.daru0105 napisał: ↑
wczoraj, 12:45
Czemu to nigdzie na winylu nie wyszło?
Wyszło Daru. 2x po 2LP Montreux 70 i 71 oraz trzy płytowy Live in Montreux 1971 komplet.
Ostatnio były wznowienia tego na bootlegach, ktoś z chłopaków u nas zamawiał tylko nie pamiętam czy doszło w terminie, bo nie otrzymałem wszystkich zamówionych tytułów.
O żeż.... to muszę gdzieś kupić tego bootlega bo ten Long Blues to cudowny kawałek
Wzmiankowane utwory mogą się też znajdować na :
2LP BBC Live In Concert Paris Theatre 1970-1971 – top sound Verne 113,
(pewnie trzeba sprawdzić listing)
Co do jakości to jest niezła, jednak to bootlegi i zdaniem moim, Andriko czy Amiku istotna jest wartość historyczna tych nagrań, a sound zasadniczo jest drugorzędny.
W sumie to trzeba by porównać ją z plikami, jednak jak sądzę źródło będzie to samo. Przypuszczam, że i tak wybrano najlepszą jakość z dostępnych recorderów, a "top sound" oznacza zwykle konsoletę (soundboard i w tym wypadku reel to reel, choć stan zachowania bywa różny).
Co prawda okładki jak (OBI) nie grają, ale tu jakość jest bardzo wysoka obecnie.
Co to ma wspólnego z tematem? No wszystko, nikt przecież nie lubi Watersa