Cześć,
mam gramofon Dual 704 i wzmacniacz Sony TA-F270. Sprzęt stoi w stosunkowo niewielkim pokoju i potrzebuję do niego małych rozmiarowo kolumn. Wybór na rynku dość duży - co moglibyście polecić, żeby ten setup ładnie zabrzmiał? Budżet do 1000 zł.
Niewielkie kolumny do 1000 zł
- amrowek
Re: Niewielkie kolumny do 1000 zł
Ja bym sprzedał dołożył do 1K + to co uda się za wzmak i kupił porządny wzmak i kolumny w granicach 1200-1300 zł
https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz- ... Y9erq.html
https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz- ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dua ... 2pK2F.html
powinno zagrać to lepiej niż te sony co masz

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Cantony jakieś i będzie fajnie. Np seria GLE/GLS. (tu modele 50,60 itp).
Posiadam ten model serii TA 2xx,jako dubler garażowy (daje radę pod tuner i tylko pod tuner.. jakieś tam stacje radiowe). Niestety mimo dość dobrego wyglądu i w pewnym sensie nawet hiper ciężkiego trafo, jest bardzo kiepski pod względem brzmieniowym, co niestety zaskakuje bardzo negatywnie. Zatem gdybyś poszukiwał słabego ogniwa swojego nieukończonego jeszcze toru, to znalazłeś. Wymień, a audio da się usłyszeć
Temat jest mi dobrze znany, bowiem mam tego Sony jakieś 26 lat (w pracy kiedyś miałem go), a ostatnio wymieniając wzmacniacz w drugim torze ponownie grał kilka dni i to był koszmar. Pod gramofon ma co prawda sekcję MM, ale niskiej jakości o podstawowym zakresie - konieczny preamp lub SUT (u mnie grał chwilowo via SUT, bo w tym zestawie nie posiadam wkładek MM, ale i tak było marnie).
Co do tego wzmaka to podstawa wymiany. Nie zagra z niczym. Mogę Tobie powiedzieć w jakim torze zagra ale będzie drogo nawet bardzo.
Posiadam ten model serii TA 2xx,jako dubler garażowy (daje radę pod tuner i tylko pod tuner.. jakieś tam stacje radiowe). Niestety mimo dość dobrego wyglądu i w pewnym sensie nawet hiper ciężkiego trafo, jest bardzo kiepski pod względem brzmieniowym, co niestety zaskakuje bardzo negatywnie. Zatem gdybyś poszukiwał słabego ogniwa swojego nieukończonego jeszcze toru, to znalazłeś. Wymień, a audio da się usłyszeć

Temat jest mi dobrze znany, bowiem mam tego Sony jakieś 26 lat (w pracy kiedyś miałem go), a ostatnio wymieniając wzmacniacz w drugim torze ponownie grał kilka dni i to był koszmar. Pod gramofon ma co prawda sekcję MM, ale niskiej jakości o podstawowym zakresie - konieczny preamp lub SUT (u mnie grał chwilowo via SUT, bo w tym zestawie nie posiadam wkładek MM, ale i tak było marnie).
- amrowek
Dark, hm ale go kochasz

cena/jakość to dobrze jvc ax444/555 wypada i pod to jakie GLE/Quinto czy też Duale CL620/710/720
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Bynajmniej Andy, on po prostu jest niesprzedawalny. Nawet kiedyś podjąłem tę haniebną próbę ale skończyła się fiaskiem.
Trzymam w garage, bo sporo czasu latem tam coś dłubię w aucie i drewnie, a muza lubi poranny zapach napalmu. Groszowy sprzęt, a tuner napędza jako tako, to już się ostał pod starymi kolumnami Magnata jakimiś i nawet CD Pechniksa dołożyłem ostatnio.
-