Preamp phono do Ortofon 2m Blue

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TheNoinfected

Preamp phono do Ortofon 2m Blue

Post autor: TheNoinfected »

Cześć i czołem!

Jaki polecacie preamp gramofonowy do wkładki Ortofon 2m Blue? Budżet około tysiaka. Myślałem o CA Solo, bo z tej firmy mam wzmacniacz (wszystko jest w podpisie), ale oczywiście nie jest to wyznacznik. W zeszłym roku planowałem kupić Iskrę 1, ale zabierałem się do tego jak pies do jeża i teraz kosztuje ponad 2k, także już ponad to, co chcę wydać :? Aktualnie mam Pro-Ject Phono Box E, więc chyba każda zmiana będzie na plus :lol:

Ktoś, coś? Pozdrawiam! :dance:
Topping D30 Pro, Topping A30 Pro, Denon AH-D7200

Technics SL-3210 (Ortofon 2M Blue), Cambridge Audio CXA81, WiiM Pro Plus, Pylon Audio Diamond 30
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Preamp phono do Ortofon 2m Blue

Post autor: darkman »

TheNoinfected pisze:
07 lis 2024, 08:27
o CA Solo
Specyfikowany pod wzmak, który masz, ale za 1200 kupisz wersję Duo - MM/MC i to jest bardziej rozwojowe.
Iskra bardziej pod wkładki MC się sprawdza i ów kierunek jest jej głównym obszarem - przy czym w mojej opinii 2tys nie jest warta alternatywnie w stosunku do rynku.
Lepsze dopasowanie uzyskasz ze sprzętów w typie PreamP konstrukcji @Jaculek, np model Dyskretniok i podobne - zapytaj Jacka z naszego forum.
"Do tysiak" to akurat trudny budżet dla phonostage, ale jeśli trochę dołożysz to będzie całkiem dobrze.
Dla samych wkładek MM z brandowych, to np można rozważyć Rega MK5 w budżecie mniej więcej.
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

Do MMek warto wziąć pod uwagę również Schiit Mani 2. Świetne PRE jeżeli nie myśli się o MC.
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Awatar użytkownika
TheNoinfected

Post autor: TheNoinfected »

Ten preamp od @Jaculek zapowiada się całkiem ciekawie, dzięki bardzo za namiar, napisałem do niego i być może uda się zrobić biznesy :D
Topping D30 Pro, Topping A30 Pro, Denon AH-D7200

Technics SL-3210 (Ortofon 2M Blue), Cambridge Audio CXA81, WiiM Pro Plus, Pylon Audio Diamond 30
ODPOWIEDZ