Denon dp-450usb

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
mariop

Denon dp-450usb

Post autor: mariop »

Witam,

obecnie mam gramofon Audio - Technica AT LP60XUSB, jestem z niego bardzo zadowolony, sprawdza się jako automat, ma wyjście USB, a dźwięk jest wspaniały, przestrzenny. Postanowiłem podarować go ojcu. Teraz myślę o kolejnym automacie i zastanawiam się nad Denonem dp-450USB. Gramofon posiada wszystko czego potrzebuję, czyli pełny automat, wyjście USB do bezpośredniej digitalizacji na USB. Martwi mnie jednak wkładka tego gramofonu. Kupując o wiele tańszy AT LP-120X mam lepszą wkładkę, tyle że to nie automat.

Proszę o pomoc. Co myślicie o tym Denonie, czy ktoś spotkał się z tym gramofonem? Czy może lepiej kupić tego 120x?
Nadmieniam, że nie interesują mnie tzw. "epoki" gdyś nie chcę walczyć z serwisami. Mam złe wspomnienia , kiedyś naprawiałem Unitrę, nie działał jeden kanał. Po serwisie już działa, ale i tak gra ciszej niż lewy.

To tyle, liczę na zrozumienie i pomoc w doborze, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Re: Denon dp-450usb

Post autor: domibobi »

Skoro LP60XUSB spelniał Twoje oczekiwania to nie co szukać poklepywania po plecach tylko kupować. Sama wkładka jest elementem wymienialnym , więc nie musi z Tobą zostać na stałe. A jakie konkretnie wkładki na tym Denonie 450 i AT120?
Odnośnie serwisu, wystarczy wybrać ten sprawdzony i poczekać na swój termin . Sprzętów z epoki nie należy skreślać.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Jak kupisz "z epoki" po serwisie któregoś z kolegów aktywnych na tym forum, to istnieje znaczne prawdopodobieństwo że pogra bezawaryjnie znacznie dłużej od tych nowych które się Tobie podobają.
Awatar użytkownika
Peliks
Gramofon: Składak

Post autor: Peliks »

mariop pisze:
03 lis 2024, 14:41
...liczę na zrozumienie...
Oj tu nie fejsbuk nikt Cię po pleckach nie poklepie gdy będziesz pisał głupoty. Pierw radzę poczytać, potem pytać...
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
mariop

Post autor: mariop »

AT LP60X naprawdę gra świetnie i jest bardzo wygodny. Jednak nie posiada możliwości wymiany na lepsze igły. W AT LP120X jest wkładka o konstrukcji eliptycznej VM95e natomiast w Denonie jest wkładka stożkowa o szlifie stożkowym.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Aha, fajnie.

Fakty:
Denon DP-450 ma tą samą wkładkę co AT-LP60X, więc jeśli ten drugi gra fajnie "naprawdę świetnie" to tak samo będzie z Denonem.
Różnica na korzyść Denona jest taka że tam możemy wymienić wkładkę, tak samo jak w AT-LP120X.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ