Radio z Wifi (Spotify, 357, Nowy Świat :) itp. )

Awatar użytkownika
Regsoft

Re: Radio z Wifi (Spotify, 357, Nowy Świat :) itp. )

Post autor: Regsoft »

Frey pisze:
18 paź 2024, 12:25
Po angielsku sobie z nią (Alexą) rozmawiam.
Mam dwie kule ... dużą i małą ... wykorzystuję do różnych celów ... sterowania sprzętem ... głośnika do powiadomień ... muzy/radia ... itd. ... dla mnie brak polskiego to jednak jest problem ... bywa, że człek chciałby sobie puścić polską muzę ... trudno się wtedy dogadać ... jak byś poprosił o ... hmmm ... żeby nie było za łatwo ... np. płytę Róży Europy - Poganie! Kochaj i Obrażaj :D
Awatar użytkownika
Frey
Gramofon: Dual 604

Post autor: Frey »

Regsoft pisze:
18 paź 2024, 14:42
... dla mnie brak polskiego to jednak jest problem ... bywa, że człek chciałby sobie puścić polską muzę ... trudno się wtedy dogadać ... jak byś poprosił o ... hmmm ... żeby nie było za łatwo ... np. płytę Róży Europy - Poganie! Kochaj i Obrażaj :D
To prawda. Czasem jest zabawnie próbując wymówić "po" angielsku" nazwę polskiego albumu. :lol: Na poważnie to w takich przypadkach odpalam po prostu Spotify na smartfonie, bo "kulka" jest widoczna w ramach Spotify Connect.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Andy05

Post autor: Andy05 »

Andy05 pisze:
17 paź 2024, 13:01

(…)
Właśnie przetestowałem sobie MCGyver'a Primitivo - ale działa, gra przez głośnik pod sufitem :). Może głośność ograniczona ale na kuchenne potrzeby wystarcza :oops: - test na starym boxie Sony "z epoki" :)
Jeszcze czekam z decyją, bo mnoże coś o małych gabarytach się znajdzie - bez kombinacji :roll:

IMG_7914.jpg

Koncept taki - radio internetowe podwieszane z wyjściem
Zrzut ekranu 2024-10-17 124911.jpg
a głośnki przez (kable zlutowane oczywiście) przejściówkę
Poszukiwania trwają. Sprzęt planowany - oddany. Po 2 dniach prób zalogowania wifi :(
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
Andy05

Post autor: Andy05 »

Zgłaszam zakończenie poszukiwań (na ten moment :) ).

Uzyskałem "protezę" tego co chciałem. Układ składa się z radia https://www.amazon.pl/Hama-internetowe- ... 62TKP&th=1 , głośników aktywnych Microlab (od komputera odpiąłem...). Musiałem jednak odłączyć wcześniej używane głośniki, szkoda, bo nie musiałbym doprowadzać dodatkowego zasilania (no i 24h zjada prąd :cry: - całe 5,5 W )

Gra przyzwoicie - do gotowania i posiłków wystarczy. Można obsługiwać jedną gałką. Jest też kilka przycisków, pilot.
Nie wiesza się, choć zmiana stacji wymaga kilku-kilknastu sekund "zastanowienia".

Podłączenie przez słuchawki niestety, z Line out był problem, bo pokrętło do regulacji głośności byłoby pod sufitem :lol: , z przez wyjście słuchawkowe mogę regulować głośność pokrętłem od radia.
Gra z internetu, DAB, FM. Nawet rodzina sama już przełączyła na DAB jak przez 1 dzień światłowód z INEI odmówił współpracy :doh:
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
ODPOWIEDZ