Ja 80% płyt kupuję ostatnio w USA. Pewno dlatego że Mofiki tam najtańsze ale i inne Rhino czy AP też.
Ceny winyli na zachodzie
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Ceny winyli na zachodzie
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-

O rynku kaset to już szkoda mówić. Jak coś jest ... to z bazaru. Poza naszymi zespołami (ale kto dziś szuka BIELIZNY, SZTYWNEGO PALA AZJI, SPÓŁDZIELNI INWALIDÓW itp.) to rynek kaset używanych praktycznie nie istnieje (lata 77-90 - potem generalnie też rodzime grupy, tyle, że "z hologramem").
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- Charwel
- Gramofon: Pioneer PL-70
- Myszor
Nie ma problemu. Założyłem sobie przez internet skrzynkę pocztową w USA. Mam zatem amerykański adres. Kupuję w dowolnych sklepach nawet drobne rzeczy i wysyłam do tej skrzynki. Jak się nazbiera przesyłek to chłopaki przepakowują wszystko w jedną paczkę i ślą do mnie. Koszty zależą od wagi. Oczywiście w Polsce trzeba zapłacić VAT ale sprzedawcy w Europie też płacą i to sobie wliczają w cenę.
- Charwel
- Gramofon: Pioneer PL-70
Sprytne. DziękiMyszor pisze: ↑24 paź 2024, 13:21Nie ma problemu. Założyłem sobie przez internet skrzynkę pocztową w USA. Mam zatem amerykański adres. Kupuję w dowolnych sklepach nawet drobne rzeczy i wysyłam do tej skrzynki. Jak się nazbiera przesyłek to chłopaki przepakowują wszystko w jedną paczkę i ślą do mnie. Koszty zależą od wagi. Oczywiście w Polsce trzeba zapłacić VAT ale sprzedawcy w Europie też płacą i to sobie wliczają w cenę.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Polamer czy coś innego?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dzięki, obczaję sobie, może kiedyś się przyda 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Ogólnie winyle z epoki w stanie NM na zachodzie kosztują tyle co u nas cyfrowe wznowienia remastery czyli w przyblizeniu 100 zł. Oczywiscie jakieś First Pressy UK jak DOTM są i tam drogie, ale wersje niemieckie,holenderskie fajne ceny mają
Najdrożej wychodzi sprowadzenie tego do kraju . Kupuje przeważnie na Discogs a to dlatego że w porównaniu z polskimi aukcjami ,Near Mint jest w 85% Near Mint. Jeszcze mi sie tam nie zdarzyło żeby coś w opisie meddia NM trzaskało aod naszych handlarzy już wielokrotnie odsyłałem NM bo w rzeczywistosci maks VG
Najdrożej wychodzi sprowadzenie tego do kraju . Kupuje przeważnie na Discogs a to dlatego że w porównaniu z polskimi aukcjami ,Near Mint jest w 85% Near Mint. Jeszcze mi sie tam nie zdarzyło żeby coś w opisie meddia NM trzaskało aod naszych handlarzy już wielokrotnie odsyłałem NM bo w rzeczywistosci maks VG