kuczerawka pisze: ↑17 mar 2023, 12:04
Panowie bardziej doświadczeni z zakupami od SNVinyl, jak długo czekaliście na przesyłkę, bo u mnie już drugi miesiąc mija, kurza twarz, na @ nie odpowiada?
Chyba zacznę jakaś krucjatę na FB
Pocieszcie strapionego pls
Napisz do Scotta używając formularza kontaktowego.
https://snvinyl.co.uk/Contact-1
Jeżeli czekasz już dwa miesiące, to taka norma.
Szkoda, że wcześniej nie zapytałeś odnośnie tego czy zakup w SN jest bezpieczny. Niestety nie jest. Zapłaciłeś przez Sumup?
Mam zrealizowanych kilkanaście zamówień, ale tyle nerwów ile ja miałem, nikomu nie życzę.
To, że nie odpowiada na maile, to jest norma.
Nawet jak odpowie, to będzie to np.: one man shop, tracking to follow, sorry for delay i na tym koniec. Nie kupuję już od Scotta, bo to nie na moje nerwy. Na jedno z zamówień czekałem 2 i pół roku. Reszta różnie 2, 3 miesiące. Nigdy nie poda ci nr śledzenia pierwszy, o wszystko musisz prosić. Nawet o nr śledzenia musiałem często prosić ze dwa, trzy razy. Przeważnie jest tak, że to kurier np. DPD wysyła powiadomienie o przesyłce.
Tak w ogóle, to pytałeś przed zamówieniem, czy produkt jest dostępny? Hmmm, właśnie zauważyłem, że kupiłeś igłę z dostępnością 7-21 dni. Więc raczej nie ma jej i będzie musiał ją zamówić. Zamówi lub nie zamówi. Na pewno sam nie napisze, żeby cię poinformować o statusie zamówienia. Jeżeli ty sam nie zapytasz to będziesz czekał w nieskończoność; niestety...
Bardzo ważne abyś nie czekał dłużej niż 120 dni.
W Anglii można skorzystać z chargeback.