Na sell.
Wzmacniacz zintegrowany Luxman L-210 Duo Beta Stereo,
(boczki są, na fotce nie ma bo zdjąłem ze względu na szerokość szafki)
W moich rękach ładnych parę lat. Zrobiony backup u forumowego @Martynki (wiadomo, klasa sama w sobie i dużo zdrowia Marcin jak zwykle życzę) - wymiana kondensatorów, bloku terminali/całego rzecz jasna, zimne luty-likwidacja, czyszczenie, odchamianie brzmienia, test i poprawki na kneflach i gałkach, wymiana diody itd… Zdaniem Marcina wszedł o klasę wyżej w brzmieniu. Taile po wymianie na fotce, bo Martynka zawsze je dołącza.
Czysty w środku i ładny stan zachowania. Z zewnątrz - używany choć ślady macania niewielkie, raczej popalcowany bardziej, wygląda bardzo przyjaźnie i gra doskonałym, ciepłym brzmieniem w stronę lampowej nieco proweniencji. Trzyma klasę mimo budżetowej wersji, jednak to seria L, więc zero pytań. Solidny sprzęt w swojej klasie.
U mnie pracuje na co dzień w zestawie II: CD, Deck, Tuner, Sony PSX60.
Wzmak posiada wewnętrzną sekcję phono MM w dobrej klasie brzmieniowej poziomu Cambridge audio CA540 i chodzi bardzo fajnie. Nie używam wkładek MM w tym zestawie, więc u mnie bezpośrednie połączenie sekcji MM z SUT zewnętrznym (Ortofon ST-7). Grałem wcześnie na MM i sam phono MM spisuje się bdb, potem chodził pod Nudą to już wiadomo = klasa.
Najważniejsze dla tej integry i wielu innych Luxmanów to wymiana terminali z Luxmanowych skrętek na ludzkie i dobre RCA - tu jest to już zrobione z dobrodziejstwem inwentarza.
Recap z serwisem to obecnie koszt 400-600 zeta i więcej jak coś nie teges / zależy od zakresu prac, ale już sama ocena przeglądowa to 350-500.
Jeśli jesteś zainteresowany - proszę bardzo i to zapewniam satysfakcjonująco. Dlaczego? Bo nie uważam by doliczanie serwisu było obciążeniem kupującego, zwykle wzmak czy inny sprzęt robimy dla siebie trochę to jak z autem - naprawiamy wymieniamy i jeździmy. Ma być na chodzie, a liczy się stan i rocznik. Tu jest podobnie. Nie pytaj zatem Luxmana co zrobił dla Ciebie lecz co Ty zrobiłeś dla niego i to jest Twój koszt tej zabawy!
Aaa i ostatnio poprawiłem mu jeszcze działanie przełączników. Przydało się czyszczenie wstępne (spr. pow) i poprawa kontaktowania/no pewnie, że od środka, a nie tylko macanie sprajem.. no bez jaj).
Kilka zdjęć, więcej jakoś w ciągu dnia. Bo muszę zdjąć obudowę, a teraz gram na razie bo sprawdzam kilka kaset.
Oględziny u mnie, przesłuchania testowe, bez problemu - zapraszam i tak nawet lepiej, bo mam różne sprzęty więc można znaleźć punkt odniesienia do klasy np Premium zarówno w gramofonach jak i głośnikach czy preampach, że o płytach przez wrodzoną grzeczność nie wspomnę...ale przy odbiorze osobliwym podaruję jakiś fajny album.
Odbiór osobisty lub wysyłka (dobrze pakuję.. tak chłopaki pisują).
Powód sprzedaży: wyższy lewel (znacznie) i rekompozycja tego toru w ogóle.
Lubię go ale już tego mam za dużo. Lux cieszył mnie już długo i z wzajemnością.
Instrukcja tu:
https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/lux ... instrukcja
Parametry:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -210.shtml
[S]Wzmacniacz Luxman L-210 Duo Beta zintegrowany
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
[S]Wzmacniacz Luxman L-210 Duo Beta zintegrowany
Ostatnio zmieniony 05 paź 2024, 16:09 przez darkman, łącznie zmieniany 3 razy.
- darkman
- Kontakt:
Re: [S]Wzmacniacz Luxman L-210 Duo Beta zintegrowany
W fotki trzeba sobie kliknąć, bo zapomniałem wybrać opcje portret, hehe - po kliknięciu orientacja jest very over.
Wnętrznosci na focie dorzucę w ciągu.. jakoś.
Negocjacje proszę na PW (a.. i nie bać się proszę, dziś nie gryzę!) i na pewno się dogadamy. Co do transportu, gdzieś po pasującej trasie mogę podrzucić czy w pół drogi jakoś anyway.
Wnętrznosci na focie dorzucę w ciągu.. jakoś.
Negocjacje proszę na PW (a.. i nie bać się proszę, dziś nie gryzę!) i na pewno się dogadamy. Co do transportu, gdzieś po pasującej trasie mogę podrzucić czy w pół drogi jakoś anyway.

- Załączniki
-
- IMG_3160.JPG (57.85 KiB) Przejrzano 592 razy
- darkman
- Kontakt:
Re: [S]Wzmacniacz Luxman L-210 Duo Beta zintegrowany
Dziękuję, finalizacja i OK.
Proszę kłódeczkę szyfrowaną - wszystkie cztery rogi! Dziękuję.
Proszę kłódeczkę szyfrowaną - wszystkie cztery rogi! Dziękuję.