Pan Marlon"

Świętokrzyskie północ, musi gdzieś pod Radomiem, a jeszcze nie mazowieckie
Moim zdaniem warto posłuchać, bo co prawda nie znam tych kolumn, ale znam wersję BX5 w kompletacji podstawkowej i są całkiem niezłe. Pan Marlom" ma zdaje się podłogówki, więc tu powietrza może być więcej, ale to też kwestia akustyki pomieszczenia. Swego czasu słuchałem ich na piecach Cambridge Audio i NAD'e serii Bee, Było całkiem fajnie, a wszystko zależy od synergii z Twoim wzmakiem.
Mnie wydały się lekko matowe, ale nie w sensie pejoratywnym lecz w opozycji do porównawczych moich Focal Chorus V / 22 cm szerokości w miejscu poszerzenia, reflex przedni - teraz już zdaje się cena jest dość przystępna). Ponieważ słuchałem wówczas kilku brandów głosników, to jakiś punkt odniesienia musiałem przyjąć, a własne w moim posiadaniu ponad 10 lat były po prostu pod ręką jakoś najbardziej.
Nie podałeś chyba czy muszą być to podłogówki, ale np Bowersy zwykle nimi nie są, to taka wersja jakby przejściowa.
W razie Bowersów dopytaj kol. Pana MMarka"

Pan MMarek zawsze jakieś B&W ma na stanie shag, tak z dwa komplety i przerobił różne - na pewno Tobie odpowie rzeczowo co do walorów jaki modeli godnych zawieszenia oka i ucha.
Moj tip" Ja w Twoim zestawie toru szedłbym w Bowersy właśnie, bo są rozwojowe i już pewnie na dłużej miałbyś spokój, a kombinował z resztą szwadronu audio w razie potrzeby.