Marcinus pisze: ↑29 wrz 2024, 20:51
gyro4841 pisze: ↑29 wrz 2024, 20:44
Poprawione. Niżej już nie dam bo oprawka igły zbyt niebezpiecznie zbliża się do plyty.
Wkładka wygląda ok, ale sama kolumna ramienia jest wysunięta z podstawy prawie na max. Sprawdzałeś podstawę poziomicą? Jeśli masz przechylone ramię w podstawie, to może być też przyczyną, ze tak wysoko musiałeś wysunąć.
Teraz uświadomiłem sobie jakie błędy popełniłem tj.
- zawsze i wszędzie mocowanie płyty jest na trzy lub cztery wkręty, a nigdy na dwa i to w linii prostej (istniej ryzyko dociągnięcia śrub za bardzo i stracenie poziomu)
- przy mocowaniu takim jak moim istnieje ryzyko że mocowanie ramienia nie będzie równolegle z talerzem. Drugie ramię, które mam zawsze będzie równolegle do talerza bo jest na tej samej konstrukcji dokręcone.
- podstawa ramienia SME też ma małe gumki które niby jak za bardzo się dokręci to... Niby nic ale przy tej długości ramienia to....
- oczywiście usterki są do wyeliminowania i usunięcia.
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedz.
Wojtek...
Gratuluję oka. Wkładka zakupiona już jakiś czas temu.
Co się tyczy pytania... To najtrudniejsze pytanie jakie możesz zadać, gdyż nie wiem co napisać. Jedynie co mogę o tym powiedzieć Ci że "gościu", która mi sprzedawał owa wkładkę "poszedł" w Sumiko Moonston. On był zauroczony tamtą wkładka, gdyż posiadał już kilka z "tamtej stajni tj. sumiko"