Dual CS 5000
-
Dual CS 5000
Czacowne grono! Przewertowałem Nasze forum i nic konkretnego na temat tego gramofonu nie znalazłem, po za porównaniem do CS 6000 czy 7000 lub wersji Gold. Jesli ktoś miał styczność z tym modelem lub był jego użytkownikiem byłbym wdzięczny za opinię.Przede wszystkim ile jest obecnie wart w dobrym stabnie stanie .Jaka to klasa a co za tym idzie zakres cenowy.Do 500 zł, 1 tys czy może powyżej .I ogólnie kilka słów na jego temat .Pozdrawiam.Robert.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual CS 5000
Okolice tysiąca złotych.Robertson pisze:Przede wszystkim ile jest obecnie wart w dobrym stabnie stanie .
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dual CS 5000
Dzięki.Właśnie za taką cenę mam do kupienia z wkładka Ortofona OM10 w bardzo dobrym stanie . Trochę za szybko to się dzieje........ Fonika,Daniel a teraz Dual 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual CS 5000
Ja na Twoim miejscu polowałbym za CS-7000 czy CS-750/Gold, jeśli już. Chodzą w podobnych cenach, a są to jednak poprawione modele.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dual CS 5000
Klijent , który sprzedaje CS 5000 ma właśnie Golda !!! Hmmm............. cacuszko
Widziałem na własne oczy.Wygląda przepięknie z tymi złotymi wstawkami.Jakaś rzadka wersja .Długo jej szukał .Bez symbol .Tylko napis "Gold One" lub "Gold 1" nie pamiętam. I taki lakier ...prawie jak powierzchnia fortepianu A w drugim pokoju u córki stoi zakurzony CS 5000
Powiedziałem , żę z chęcia się nim zaopiekuję ... i tak mi zakiełkowało
Cena wywoławcza 950 zł ?

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual CS 5000
Trochę tego zrobili i oficjalnie właśnie się nazywa Golden 1.Robertson pisze:Wygląda przepięknie z tymi złotymi wstawkami.Jakaś rzadka wersja .Długo jej szukał .Bez symbol .Tylko napis "Gold One" lub "Gold 1" nie pamiętam.
Jednak jest to nic innego jak ładnie przystrojony CS 7000.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dual CS 5000
No to pojechałem "po bandzie" Droga ewolucji , choć wyboista w moim przypadku
doprowadziłe mnie do ........ http://img10.imageshack.us/img10/7293/4ii7.jpg Tak Kochani ...wzrok Was nie myli Dual CS 750
Gra to miodnie.Basik , góra i ....mnóstwo szczegółów , które dopiero teraz ujrzały światło dzienne.Zachwalany przeze mnie "Human Nature" Davisa zyskał tyyyle powietrza.Pojawiły się jakies dzwoneczki , mikro dzwięki , których wczesniej nie było słychać.A będzie jeszcze lepiej! Dostałem w zestawie dobry interconekt niestey podpiąłem go przez "drucianą " przejśćówkę za 6 zł z Rca na Din - bo w takie wejście jest wyposażony mój preampie Duala
Ten przedwzmaciacz w przypadku tego gramofonu to też mezalians . Myślę , że dużo jeszcze zyskam stosując lepszej klasy preamp CA lub Nad eliminując tym samym "wąskie gardło" w moim zestawie.Czy dobrą drogą zmierzam?